Hírek

2020-03-31

A koronavírussal kapcsolatos szükségintézkedések és annak eredményeként kialakuló gazdasági sokk, a kritikus ágazatokon kívül várhatóan a vállalkozói közösség legkisebb, vagy legkevesebb tartalékkal bíró szereplőit fogja leginkább megviselni. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások Programja digitális „segélyvonallal” és egyéb díjmentes szolgáltatásokkal készül segíteni a jelenleg az online térbe menekülő, bajba jutott cégeknek.

2019-05-27

A Belügyminisztérium vezette konzorcium valósítja meg a „Rendészeti tevékenységekhez kapcsolódó hatósági ügyek továbbfejlesztése, a hozzá kapcsolódó elektronikus feldolgozó képesség bővítésével” című, KÖFOP-1.0.0–VEKOP-15-2016-00028 azonosító számú inNOVA projektet, melyből az online elérhető szolgáltatásait bővíti a rendőrség. A projekt a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 „Adminisztratív terhek csökkentése” című kiemelt pályázati konstrukció keretében valósul meg.

2019-04-03

Folytatódik a Modern Vállalkozások Program, amelynek célja, hogy a hazai kis- és közepes vállalkozások digitális fejlődését segítse. Augusztusban már a harmadik szakasz indul. A témában Cimbalmos Levente, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara projektszakmai vezetője adott interjút.

Az interjú az alábbi linken nézhető meg.
https://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2019-03-28-i-adas/

2018-11-24
A Modern Vállalkozások Programja rendezvénysorozat székesfehérvári állomásán az online marketing fontossága állt a Digitális Kkv Nap fókuszában

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megtartott szakmai napon többek között a Facebook és a Google Ads hirdetések használatához kaphattak tippeket a hazai kkv-k vezetői. Olyan praktikus javaslatok hangzottak el, melyek akár megkétszerezhetik a vállalkozás online marketing tevékenységgel támogatott eladásait.

2018-10-17

Kiemelt figyelem és vállalkozói részvétel övezte az Infotér 2018. konferencia keretében tartott Digitális kereskedelem előadást, mely a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Infotér jóvoltából valósulhatott meg. Az egész napos program célja a vállalkozások digitális korszerűsítésének elősegítése volt. A rendezvény a digitális gazdaság és kereskedelem fejlesztésének kormányzati támogatásáról és a Vállalkozz Digitálisan! program részleteiről nyújtott tájékoztatást az érdeklődők számára.

2018-07-11

2018. június 5-én a Magyar Államkincstár tartotta „A 21. század családtámogatása és nyugdíja” elnevezésű kiemelt projekt nyitórendezvényét. A projekt célja egy új, korszerű, az ügyfelek igényeit kiszolgáló, az ügyintézők feladatellátását támogató integrált családtámogatási és nyugdíjbiztosítási szakigazgatási rendszer létrehozása, amely könnyen kezelhető és a jövőbeli feladatoknak megfelelően folyamatosan bővíthető.

2018-06-25

A 2018. január elsején indult Cégkapu szolgáltatást már 458 ezer cég használja. 2018. június elejéig több mint 600 ezer dokumentumot küldtek és fogadtak a Cégkapu felhasználói.

A „KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00025 Közigazgatási szakrendszerek egységes eléréséhez és interoperabilitásához központi alkalmazás szintű szolgáltatások biztosítása” projekt fókuszában az e-közigazgatási szolgáltatások fejlesztései állnak. A projekt keretében fejlesztett Cégkaput már aktívan használják a vállalkozások.

2018-04-18

A Kormány a Modern Vállalkozások Programját nevesítő 1006/2016. (I. 18.) határozatát, az 1092/2018. (III. 13.) határozatával módosította, melyben a GINOP-3.2.1-15-2015-00001 projekt keretösszegét 4,20 Mrd Ft-ról 4,60 Mrd Ft-ra emelte, valamint a támogatást igénylő szervezeti kör kibővítése mellett döntött. A belépő új konzorciumi tag a Digitális Jólét Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.

A keretemelés műszaki szakmai tartalom bővítést is eredményez. 

2018-03-08

Megbízhatóság, elismerés, futurisztikus technológia – nem minden cégből lehet digitálisan fejlett vállalkozás. A hazai mércével mérve is komoly sikernek tekinthető titulust a Foton Kft., az 5000. digitálisan fejlett vállalkozás is magáénak tudhatja. Mennyi erőfeszítés rejlik a siker mögött, miért feltétele a digitalizáció a versenyképességnek, és miért tesz jó lóra az, aki most megüli a digitalizáció hullámait? 

2017-11-29

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) koordinálásával és az Informatika a Társadalomért Egyesület, valamint a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség közreműködésével megvalósuló Modern Vállalkozások Program, „Vállalkozz Digitálisan!” című versenyműve I. helyezettként eLearning Minőségi Díjat nyert. A pályázatokat szakmai zsűri bírálta, az ítészek első, második és harmadik helyezésről döntöttek. A díjakat a 2017. november 24-én megrendezett XVII. eLearning Fórumon adtak át a nyerteseknek.

2016-11-02

Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése c. projekt mellett újabb 7 kiemelt projekt előkészítésére kötött támogatási szerződést a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program (KÖFOP) lebonyolításáért felelős Irányító Hatóság.

2015-08-12

A KIFÜ is részt vesz a Digitális Nemzeti Fejlesztési Program (DNFP) céljainak eléréséhez kapcsolódó, Infokommunikációs motivációs, szemléletformáló és kompetenciafejlesztő program kis- és középvállalkozásoknak című kiemelt projekt végrehajtásában.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megvalósuló kezdeményezést a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által vezetett konzorcium valósítja meg az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség közreműködésével.