Díjat nyert Komondor, a KIFÜ szuperszámítógépe

Díjat nyert Komondor, a KIFÜ szuperszámítógépe

A KIFÜ több, mint húsz éve üzemeltet világszínvonalú High performance computing (HPC) infrastruktúrákat. A legújabb fejlesztés, a Komondor névre keresztelt szuperszámítógép a TOP 500-as novemberi listán az előkelő 199. helyet foglalja el. A KIFÜ ezen fejlesztésével pályázott az ICT Global Enterprise Award 2023 díjra.

A pályázatot kiíró ICT Global célja, hogy releváns és hasznos információkkal szolgáljon a globális és hazai infokommunikációs szektor történéseiről. Médiaportfóliójának része az ICT Global Enterprise Award, amelyet hagyományteremtő céllal, most adtak át először. A szakmai díjra három kategóriában – Best Practice, Best Cyber Security Solution, Best Government Supplier – pályázhattak az olyan, ICT szervezetek, amelyek 2022. májusa és 2023. áprilisa közötti időszakban hajtottak végre jelentős termékfejlesztést, szolgáltatás- vagy rendszerbevezetést.

A KIFÜ szuperszámítógép infrastruktúra fejlesztése a Best Government Supplier kategóriában nyert díjat, amelyet május 16-án, az Igazságszérum elnevezésű konferencián vett át Dr. Spaller Endre, a KIFÜ elnöke.