Felhívás egyedi támogatási kérelem benyújtására a veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről szóló 501/2020. (XI. 14.) Korm. rendelet által elrendelt ingyenes internet szolgáltatás kompenzációjára

A 2020-ban lefolytatott Nemzeti Konzultáció 5. kérdése arra vonatkozott, hogy az állampolgárok miként vélekednének arról, hogy a parlament által elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt az iskoláskorú diákok ingyen juthassanak internet-szolgáltatáshoz. A válaszok több mint 90%-a támogatta a javaslatot, így azt a Kormány a második veszélyhelyzeti időszakra tekintettel 2020 novemberében bevezette, először a középfokú nevelési intézményekben, majd 2021 márciusától az alapfokú oktatási intézményekre is kiterjesztette.

Az internet szolgáltatás fentiek szerinti ingyenes biztosítása arányaiban nagyobb áldozatvállalást követelt meg a kisebb ügyfélszámú, kisebb árbevételű szolgáltatóktól. Annak érdekében, hogy e szolgáltatók működőképessége – és így előfizetőik internet-hozzáférése – hosszabb távon megmaradjon, indokolttá vált kieső bevételük megfelelő kompenzációja.

Erre tekintettel az Innovációs és Technológiai Minisztérium (a továbbiakban: ITM, vagy Támogató) lehetőséget biztosít a helyhez kötött elektronikus hírközlési szolgáltatást (internet) nyújtó szolgáltatók számára, hogy az 501/2020. (XI. 14.) Korm. rendelet szerint ingyenesen biztosított internetszolgáltatással összefüggésben egyedi támogatási kérelmet nyújthassanak be.

Az egyedi támogatási kérelmeket 2021.04.20. 10:00 órától 2021.05.19. 12:00 óráig lehet benyújtani elektronikusan a netkomp@kifu.hu e-mail címre, illetve postai úton  a következő címre: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, 1134 Budapest, Váci út 35.

További információt ITT találnak.