Aki nem digitalizál, alulmarad a piacon

Aki nem digitalizál, alulmarad a piacon

A digitális transzformáció egyaránt érinti az állami szférát és a nagyvállalati élet minden szereplőjét. Az a szervezet, amely nem fordít kellő figyelmet és energiát a digitális megoldások gyors adaptációjára, versenyképességét kockáztatja. Többek között erről is szó volt a Portfolio Digital Transformation konferenciáján, ahol a KIFÜ elnöke, Dr. Spaller Endre is kifejtette álláspontját.

A rendezvényen több témában és szekcióban vitatták meg az előadók a digitális fejlődés legfontosabb trendjeiről alkotott véleményüket, a mesterséges intelligencia gerjesztette technológiai robbanással kapcsolatos gondolataikat, valamint a hazai vállalatok digitális fejlődéséről kialakult nézeteiket.

Nem szabad spórolni a kiberbiztonsági fejlesztéseken, az ilyen beruházások ugyan költségesnek tűnhetnek, de mindenképpen meg fognak térülni – derült ki az „AI-robbanás és digitalizáció Magyarországon – Aki kimarad, tényleg lemarad?” című panelbeszélgetésből, amelyen a KIFÜ elnökén kívül Gonda Gábor (Magyar Telekom), Kuhárszki András (OTP), Szabó Péter (Microsoft Magyarország) és Takács István (Bonafarm Zrt.) ismertette véleményét.

Dr. Spaller Endre először a koronavírus hatásairól beszélt, amelynek elsődleges következménye a személyes irodai jelenlét kapcsán tapasztalt kultúraváltozás. Nem azt kell nézni, hogy drága-e a digitalizáció, hanem azt, hogy a csőd lényegesen többe kerül. Az adat a 21. század olaja, az a vállalkozás, amelyik nem nyújt adatot, alulmarad a versenyben, tehát fontos, hogy ezt az adatot „kibányásszuk”. A digitalizáció az iskoláknál is fontos, a jövőben az lesz az erősebb intézmény, amelyik jobban teljesít az informatika területén.

Forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20230503/megszolaltak-a-cegvezerek-aki-nem-digitalizal-alulmarad-a-piacon-612858