Az óvodai digitalizációt támogatja az OkosÓvoda Program

Az óvodai digitalizációt támogatja az OkosÓvoda Program

Az OkosÓvoda Program keretében idén is 100 intézmény vehet igénybe ingyenes honlapszolgáltatást. A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett pályázaton minden magyarországi óvoda és bölcsőde elindulhat. A nyertesek domainnevet, tárhelyet, email címeket, valamint a honlap használatához felkészítést is kapnak. Az idei programra október 15-ig lehet jelentkezni.

Az első OkosÓvoda pályázatot 2018-ban, a Digitális Gyermekvédelmi Stratégiával összhangban hirdették meg. A stratégia arra keresett válaszokat, hogy milyen szemlélettel, milyen prioritásokkal és milyen módon minimalizálhatók az online környezet kockázatai úgy, hogy közben maximálisan kiaknázzuk a digitális kultúrában rejlő lehetőségeket. A digitális hozzáférést támogató OkosÓvoda Programnak köszönhetően 2022-ig 414 óvoda és bölcsőde számára vált biztosítottá az ingyenesen, kész arculati elemeket tartalmazó modulokból kialakítható honlap.

A program keretében kerül sor a „DigiMini” kutatás-sorozatra, amelyhez a pályázaton részt vevő óvodák, az általuk beküldött adatok, valamint a gyakorlati esetek feltárásának segítségével nyújatank támogatást. Az óvodai digitalizációt vizsgáló, nem reprezentatív felmérés célja, hogy képet alkosson az óvodás korosztály okoseszköz-használati szokásairól.

Bővebb információ a pályázatról és az OkosÓvoda programról:

https://digitalisgyermekvedelem.hu/okos-ovoda

https://digitalisgyermekvedelem.hu/digimini2

Bővebb információ a digitális gyermekvédelemről:

https://digitalisgyermekvedelem.hu/