Nemzetközi elismerés várományosa az ASP 2.0

Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése elnevezésű projekt keretében megvalósított fejlesztéseket nevezte a Belügyminisztérium az Európai Közszolgálati Díj (European Public Sector Award, EPSA 2021) pályázatára, amelyen a digitális közigazgatás kategóriában kiválasztották az európai jógyakorlatok díjesélyes jelöltjei közé.

Az Európai Közigazgatási Intézet kétévente hirdet győztest a digitális, a környezettudatos és az innovatív közigazgatás kategóriákban. Magyarország eddig 2015-ben a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javításával, a kormányablak, egyablakos ügyfélszolgálati reformmal nyerte el az Európai Közszolgálati Díjat, míg 2019-ben a jogalkotást támogató ParLex-szel került a törvényalkotás elektronizációja terén a hazai közigazgatás Európa élvonalába, melyet az európai közösség az EPSA „Best Practise” különdíjával tüntetett ki.

Bízunk benne, hogy a 2021. november 29-én megrendezésre kerülő díjátadót követően egy újabb elismeréssel gazdagodik Magyarország, és a KIFÜ által menedzselt ASP 2.0 díjra tudja váltani a jelölését.