A KIFÜ támogatja az európai hallgatói azonosító (European Student Identifier) létrehozását

Az Európai Hallgatói Kártya Kezdeményezés részeként az Európai Bizottság 2021 júniusától kezdve digitális formában kívánja támogatni az Erasmus programhoz kapcsolódó összes szolgáltatást, mint például az Online Learning Agreement-et (OLA) és az Erasmus+ mobilalkalmazást. A digitalizálás alapvető része a hallgatók azonosítása, amely az eduGAIN-en keresztül fog megvalósulni.

A KIFÜ, mint az eduGAIN szövetség hazai képviselője és az eduID.hu szövetség magyarországi működtetője biztosítja, hogy az oktatás, kutatás és közgyűjtemények szereplői az intézményi hitelesítő adataikkal bejelentkezhessenek az eduGAIN szolgáltatásokba. KIFÜ segítséget kíván nyújtani az európai hallgatói azonosító (European Student Identifier) létrehozásához, ezáltal az Erasmus+ programhoz kapcsolódó hallgatói mobilitási szolgáltatások bevezethetőségéhez. Így az Erasmus+ szolgáltatások az eduGAIN azonosítást követően azonnal megkapják a felhasználók helyes identifikációjához és jogosultság kezeléséhez szükséges információkat.

Az eduID-hoz csatlakozott felsőoktatási intézmények az európai hallgatói azonosító helyes létrehozásával és az Erasmus+ szolgáltatáshoz szükséges attribútumok kiadásával kapcsolat itt találhatnak további információkat, illetve az intézmények eduID-ért felelős munkatársai keressék a KIFÜ eduID szakértőit az info@eduid.hu elérhetőségen keresztül, hogy segítséget tudjunk nyújtani a beállítás kapcsán.