Megjelent a GÉANT 2024 Innovációs Program pályázata

Megjelent a GÉANT 2024 Innovációs Program pályázata

Az Európai Oktatási és Kutatási Hálózatok Szövetsége (GÉANT) 2023. decemberében jelentette be 2024 Innovációs Programját, amely lehetőséget kínál kis méretű kutatási és innovációs projektek támogatására. A GÉANT és a nemzeti kutatói hálózati szervezetek (NREN-ek) – köztük a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) – összesen 300 ezer eurót különítettek el a GÉANT Közösségi Program (GCP) részeként ezen projektek előmozdítására.

Az Innovációs Program célja, hogy támogassa azokat a kis méretű projekteket (legfeljebb 50 ezer euró és legfeljebb 6 hónap), amelyek hozzájárulnak a GÉANT Közösség számára hasznosítható kezdeti fejlesztésekhez, koncepció igazolásokhoz vagy új ötletek megvalósításához. A projekteknek NREN-ek által kiszolgált egyetemeket, kutatóintézeteket vagy más szervezeteket kell támogatniuk.

A pályázati felhívás a következő területekre terjed ki: multimédia, hálózatok, identitáskezelés, oktatás, felhőtechnológiák, biztonság és adatvédelem.

Az elmúlt években az Innovációs Program támogatást nyújtott Magyarországon, Izraelben, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban olyan projekteknek, amelyek kiemelkedtek a multimédia, hálózatok, identitáskezelés, oktatás, felhők, biztonság és adatvédelem területén.

Pályázati Információk:

  • Pályázat beküldési határideje: 2024. február 14.
  • Maximális támogatási összeg: 50 ezer euró
  • Projektek időtartama: Legfeljebb 6 hónap

További információkért és a pályázati űrlap letöltéséért látogasson el a GÉANT honlapjára!

Csatlakozzanak és legyenek részesei a GÉANT Közösség innovációs fejlődésének!