Digitális puzzle a Grand Opening Konferencián

Digitális puzzle a Grand Opening Konferencián

Dr. Spaller Endre, a KIFÜ elnöke az ICT Global Grand Opening szakmai konferencián, a szervezet több nagy projektjén keresztül mutatta be, hogyan áll össze a digitális puzzle.

A 4 jelentős projektet bemutató előadásból egy digitalizációs puzzle rajzolódott ki. A Programozd a jövőd! kezdeményezés az informatikushiányra adott válaszként jött létre. A program keretében pályaorientációs előadásokat tartottak, gyakornoki programot támogattak, turnébusz járta az országot, hogy a kisgyerekek is ismerkedhessenek a digitalizációval, digitális élményközpontokat hoztak létre, amelyeket több mint 50 ezer diák keresett fel.

A puzzle következő fontos eleme a Szupergyors Internet Program volt, ami a szélessávú internet hozzáférés biztosítását tűzte ki célul, ez már a háztartások közel 100 százaléka számára megvalósult. A következő lépés ezen a területen a gigabites hozzáférések még szélesebb körű elterjesztése lesz.

A Diákháló programmal az oktatási intézmények speciális igényeire reagálva kellett stabil internet hozzáférést biztosítani, emellett pedig megteremtették a lehetőségét annak, hogy wifi hálózaton csatlakozzanak a diákok és tanárok a hálózathoz. A következő időszak nagy kérdése, hogy kik, hogyan és mire használják majd ezt a hálózatot.

A negyedik fontos eleme a digitális puzzle-nek a KIFÜ új szuperszámítógépe, a Komondor. Az 5 petaflops teljesítményű gép a tudományos világ és az üzleti szektor számára is új lehetőségeket kínál dr. Spaller Endre beszámolója alapján.

Forrás: https://ictglobal.hu/technologia/trendek-es-digitalis-puzzle-a-grand-opening-konferencian/