Elismerést kapott a rurAllure nemzetközi projekt

Elismerést kapott a rurAllure nemzetközi projekt

A rurAllure Horizon 2020-as nemzetközi projekt 1. díjat nyert a „Fenntartható Kulturális Turisztikai Desztináció 2023” versenyben a “Digitalizációs előrehaladásáért és a digitális átállásért a fenntartható turizmusban” (Digitalisation Advances and Digital Transition in Sustainable Tourism) kategóriában.

Az Európai Kulturális Turisztikai Hálózat (ECTN), az Europa Nostra, az Európai Utazási Bizottság és a NECSTouR partnerség által immár tizedik alkalommal odaítélt díjról – mely a kulturális turizmus legelismertebb elismerései közé tartozik – 2023. október 19-én döntöttek a ciprusi Paphosban megrendezett konferencián.

A rurAllure a kulturális örökség digitalizálásával és a digitális eszközök fejlesztésével személyre szabott élményt nyújt a zarándokok és a lassú turizmus résztvevői számára, a helyi kulturális és gazdasági partnerek bevonásával.

A 2021-től 2023 végéig tartó rurAllure projektben a KIFÜ az informatikai platform fejlesztésében vesz részt, valamint vezeti a magyar-román-szlovák regionális mintaprojekteket a Mária Út egyes szakaszai mentén.

A díjról részletesebb információ itt olvasható.