A felhőszolgáltatás fontosságáról tartott workshopot a KIFÜ

A felhőszolgáltatás fontosságáról tartott workshopot a KIFÜ

Felsőoktatási intézmények képviselői és kutatók részére szervezett, november 8-i rendezvény résztvevői megismerkedtek a KIFÜ felhőszolgáltatásainak teljes portfóliójával. Megtudhatták, hogy saját szerverinfrastruktúrájukat a KIFÜ adatközpontjában is elhelyezhetik. Emellett sor került a GÉANT felhő keretmegállapodás bemutatására is.

A KIFÜ ügyfelei részére nem csupán a publikus, de a szervezet által létrehozott adatközpontban kialakított megoldásokig szolgáltatások széles skálája is elérhető. Magyarország egyik legkorszerűbb és legbiztonságosabb adatközpontjával az Ügynökség garantálja a stabil szolgáltatást és az adatok megbízható tárolását. Az itt elhelyezett szerverek üzemeltetési feladatait magasan képzett, gyakorlott szakemberek végzik.

Az eseményen Kongó Krisztián, a szervezet infrastruktúráért felelős elnökhelyettese ismertette a KIFÜ IKT szolgáltatásainak sokszínűségét. Kiemelte, hogy a digitalizált világban a felhőszolgáltatások használata, valamint adataink védelme, elérhetőségének stabilitása elengedhetetlen. Hangsúlyozta: a KIFÜ felhőszolgáltatása nem csupán költséghatékony megoldást biztosít, de igénybevételével elkerülhetők a kockázatok is.

Ónodi-Kiss Zoltán, a KIFÜ termékmenedzsment irodájának vezetője bemutatta a szervezet IKT szolgáltatásainak portfolióját és a piaci felhőmegoldásokat. Molnár Péter rendszerfejlesztési irodavezető a KIFÜ Cloud for Innovation (C4I) fejlesztéséről és az erre épülő szolgáltatásokról tartott előadást, majd Mohácsi János, a Nemzetközi Kutatásfejlesztési iroda vezetője ismertette a GÉANT együttműködés lényegét és a hozzá kapcsolódó, igénybe vehető szolgáltatásokat.