Miért hasznos a Mesterséges Intelligencia a vállalkozásodban?

Miért hasznos a Mesterséges Intelligencia a vállalkozásodban?

Rendkívüli érdeklődés övezte a ,,Miért hasznos a Mesterséges Intelligencia a vállalkozásodban? Konkrét példák és gyakorlatok az MI gyakorlati használatára” című konferenciát, amely 2023. november 28-án a Bank Centerben került megrendezésre.

Az rendezvényt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Mesterséges Intelligencia Koalíció, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség és a Neumann Technológiai Platform közös együttműködése hívta életre azzal a jövőbeli szándékkal, hogy a vidéki vállalkozók bevonásával országos road showt indítson.

Az eseményen nyitóbeszédet mondott Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Jakab Roland, a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke.

A nyitórendezvény összehozta a kormányzati, ipari és technológiai szektorok képviselőit, elősegítve ezzel az innováció és fejlődés terén való együttműködést.

Az eseménysorozat célja példákon és gyakorlatokon keresztül bemutatni, hogyan lehet hatékonyan alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI) a vállalkozások működésében, milyen felmerülő problémákra jelenthet konkrét segítséget az MI alapú technológia, ezen kívül rendkívüli lehetőséget teremt az információcserére a résztvevők között.

A rendezvényen a KIFÜ HPC Kompetencia Központja és a KIFÜ által megvalósított MI EDIH projekt is bemutatkozott.