Hírek

Jelenlegi hely

Hírek

2019-05-24

Az Agrárminisztérium által vezetett konzorcium 1,202 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 „Adminisztratív terhek csökkentése” tárgyú felhívásának keretében.

2019-05-09

Idén Magyarország rendezi meg a robotépítő olimpia döntőjét. Az innovációs tárca ötven magyar iskola csapatait támogatja a programozási versenyhez szükséges eszközökkel, növelve ezzel a hazai esélyesek számát a világversenyen.

2019-04-30

Már valamennyi magyarországi településen biztosított az elektronikus önkormányzati ügyintézés az Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül - jelentették be a csaknem 18 milliárd forintos uniós program keddi, budapesti rendezvényén a projektet megvalósító szervezetek vezetői.

2019-04-05

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), mint ajánlatkérő a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 28. § (4) bekezdésében foglaltak alapján „A XXI. századi digitális köznevelési infrastruktúra felhordó hálózatainak beszerzése” tárgyú, Ajánlatkérő által tervezett beszerzés tekintetében az előzetes piaci konzultáció II. fordulóját kívánja lefolytatni.

Beszerzés tárgya: árubeszerzés

2019-04-01

A Programozd a jövőd! projekt pályázatot hirdet, melynek célja minél több magyar résztvevő indítása a World Robot Olympiad regionális és nemzetközi versenyein.

Idén Magyarország rendezi meg a World Robot Olympiad (WRO) világdöntőt, melyen LEGO robotprogramozási feladatokkal szeretnék felkelteni a fiatalok érdeklődését az új, innovatív technológiák iránt, egyúttal ösztönözzék őket az informatikai szakirányú pályaválasztásra is. 

2019-01-03

Az IT Business év végen összegyűjtötte a top IKT-fejlesztéseket és -programokat. Az állami szektor öt csúcsprojektjébe beválasztották a Szupergyors Internet Programot a Diákháló Programot és a Digitális Jólét Pontok kialakítását is.

A teljes cikk az alábbi linken olvasható:
http://www.itbusiness.hu/Fooldal/hirek/Technology/A_hazai_ICT-szektor_nagy_uzletei_2018-ban.html

2018-12-17

A Szupergyors Internet Program (SZIP) keretében vezetékes technológiával 2018 végéig el nem ért területek lefedése érdekében egy speciális szolgáltatás, a „SZIP Mobil” bevezetése történt meg. A SZIP Mobil azon háztartások számára nyújt – a vezetékes NGA szolgáltatások minőségét a lehető legjobban megközelítő – vezeték nélküli technológiára kifejlesztett szolgáltatásokat, amelyek vezetékes technológiával egyelőre nem férnek hozzá a szupergyors internethez.

2018-12-06

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) vezette konzorcium 1,9 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült az „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének elősegítése és a Digitális Jólét Program kiterjesztésének elősegítése” GINOP-3.3.2.-16-2017-00001 azonosítószámú konstrukció keretében. A kiemelt projekt célja, hogy egyre több állampolgár használja a digitális eszközöket, és éljen az internet nyújtotta lehetőségekkel.

2018-11-21

A „Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése” című, GINOP-3.3.1-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt „Digitális Jólét Program (DJP) Pontok fejlesztése” elnevezésű belső pályázatára olyan közösségi színterek jelentkezhettek, ahol a közösségi internethasználat és az állampolgárok digitális készségfejlesztése is megvalósulhat. A pályázati felület 1500 darab DJP Pont támogatását követően 2018. november 14-én került lezárásra. 

2018-10-31

Az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter „Információs társadalomért szakmai érmet” adományozott a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnél dolgozó dr. Berencsi Judit projektvezető részére, aki 2015 óta a KIFÜ több GINOP projektjében is magas színvonalú munkát végez – hozzáállása és lelkesedése példaértékű. Továbbá dr.

2018-10-18

Újra megnyílt a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos, illetve helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával” című (GINOP-3.3.3-17 kódszámú) felhívásra benyújtható támogatási kérelmek előminősítését biztosító elektronikus felület, amelyen keresztül az előminősítési kérelmek 2018. október 15. napjától benyújthatók.

2018-10-17

Kiemelt figyelem és vállalkozói részvétel övezte az Infotér 2018. konferencia keretében tartott Digitális kereskedelem előadást, mely a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Infotér jóvoltából valósulhatott meg. Az egész napos program célja a vállalkozások digitális korszerűsítésének elősegítése volt. A rendezvény a digitális gazdaság és kereskedelem fejlesztésének kormányzati támogatásáról és a Vállalkozz Digitálisan! program részleteiről nyújtott tájékoztatást az érdeklődők számára.

2018-10-15

Néhány éve még csak szavak, látványtervek és elképzelések szintjén létezett az önkormányzati elektronikus ügyintézés rendszere. Az Infotér 2018 konferencián már élőben láthatták az érdeklődők, hogyan is működik a valóságban az ügyfél oldali ügyindítás, a másik oldal részéről az érkeztetés és iktatás, határozatkészítés és postázás az ASP rendszerén belül papírfelhasználás és postaköltség nélkül, tisztán digitálisan.

2018-10-12

Immár ötödik alkalommal vett részt a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) az Infotér Konferencián önálló programmal. A KIFÜ-színpad, mint eddig minden évben, idén is egy aktuális téma köré épült. Ez alkalommal az állami infrastruktúra-hálózatok jelenét és jövőjét vették górcső alá a szakemberek.

2018-10-11

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), mint ajánlatkérő a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 28. § (4) bekezdésében foglaltak alapján előzetes piaci konzultációt kíván lefolytatni az Ajánlatkérő által tervezett alábbi beszerzés tekintetében: „A XXI. századi digitális köznevelési infrastruktúra felhordó hálózatainak beszerzése”.

Beszerzés tárgya: árubeszerzés
Szerződés típusa: bérleti szerződés

2018-10-11

Megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) Balatonfüreden. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta, a koalíció magalapításában ölt testet Magyarország válasza a mesterséges intelligencia generálta kihívásokra, platformot teremtve az ezen területen dolgozó szervezetek együttműködéséhez.

2018-09-27

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség vezette konzorcium 7 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 „Adminisztratív terhek csökkentése” című konstrukció keretében. A Copernicus Európai Földmegfigyelési Programba illeszkedő projekt célja, hogy a közigazgatás és a társadalom szereplői számára hasznos, naprakész műholdas földmegfigyelési adatokat szolgáltató, egységes és integrált rendszer valósuljon meg.

2018-09-25

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség önálló szakmai programmal vesz részt október 10-én a balatonfüredi Infotér Konferencián. A KIFÜ-színpad központi témája az állami infrastruktúra-hálózatok jelene és jövője.

2018-08-05

2018 júliusában hatályba lépett „A digitális munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztése Közép-Magyarországi Régióban” tárgyú támogatási szerződés. A KIFÜ-NSZFH konzorciumban megvalósuló uniós projekt összesen 800 000 000 forint – ezen belül a KIFÜ 87 120 000 forint – vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2018-07-24

Az idén februárban elindult országos pályázat eredményeként a Digitális Jólét Program (DJP) Hálózat több mint egyharmadát szerelték fel a mai kor igényeinek megfelelő digitális eszközökkel és wi-fivel. A fejlesztésekre összesen 5 milliárd forintot fordít az állam, a megújult DJP Pontok a tervek szerint 2018 végére országszerte 1500 helyszínen várják majd az érdeklődőket – hangzott el a témában tartott sajtótájékoztatón 2018. július 18-án, Balatonfüreden.

Oldalak