Hírek

2021-04-09

Országos fogyasztóvédelmi edukációs program hívja fel a figyelmet a vásárlók jogaira, a tipikus megtévesztésekre, visszaélésekre. A „Digitális Fogyasztóvédelem” – a fogyasztóvédelmi feladatok elektronizálása” c., 1,7 milliárd forint, vissza nem térítendő európai uniós forrás segítségével megvalósuló projekt keretében indított kampány folyamatosan bővülő tartalmai a legnagyobb közösségi oldalakon, a legnépszerűbb videómegosztón és a leglátogatottabb hazai hírportálon érhetők el.

2017-09-29

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) vezette konzorcium 1,687 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a „Digitális Fogyasztóvédelem” – a fogyasztóvédelmi feladatok elektronizálása elnevezésű projektjét a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 „Adminisztratív terhek csökkentése” című konstrukció keretén belül. A projekt legfőbb célja az ügyintézési, eljárási folyamatok modernizálása, a fogyasztóvédelem digitalizációja.

2016-12-21

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség a napokban kötötte meg a támogatási szerződést az európai uniós forrásból megvalósuló „Digitális Fogyasztóvédelem” – a fogyasztóvédelmi feladatok elektronizálása (KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00031) projekt előkészítésére.

A projekt célja egy olyan informatikai rendszer kialakítása, amely segít hatékonyabbá, követhetőbbé és eredményesebbé tenni a fogyasztókat és a vállalkozásokat egyaránt érintő fogyasztóvédelmi ügyintézést egyrészt az adminisztratív terhek csökkentésével, másrészt a témával kapcsolatos ismeretek bővítésével.