Workshop az EOSC irányításáról és fenntarthatóságáról

2020. július 8-án a Ni4OS-Europe projekt online workshop-ot szervezett, melynek témája az Európai Nyílt Tudományos Együttműködés jövője és fenntarthatósága volt.

A meghívott előadók között szerepelt Ivan Marić, az SRCE műszaki igazgatója és EOSC irányító bizottsági tag, valamint Natalia Manola az Open Aire igazgatója az EOSC Skills and Training munkacsoport vezetője. A résztvevők megismerkedhettek az EOSC küldetésével, célkitűzéseivel, a formálódó EOSC Association terveivel. Natalia Manola felhívta a figyelmet az EOSC Stratégiai Kutatási és Innovációs Agenda (SRIA) nyílt konzultáció formájában történő véleményezési lehetőségére július 20. és augusztus 31. között.

Eleni Toli, a NI4OS – Europe munkacsoport vezetője bemutatta az EOSC víziót támogató projekt tevékenységeket, melyek az EOSC ökoszisztémával való együttműködésre továbbá a nemzeti nyílt tudományos együttműködések koordinálására terjednek ki. Ezt követően a projekt tagországok EOSC delegáltjai ismertették a nyílt tudomány terén folyó nemzeti kezdeményezéseiket.

Az eseményen Magyarországot Mohácsi János, a KIFÜ nemzetközi projektekért és kapcsolatokért felelős vezetője, az EOSC Irányító bizottságának magyar delegáltja képviselte.

2020-08-24