Az Európai Nyílt Tudományos Együttműködésről is szó lesz a Networkshop 2020 Konferencián

Bár idén online térben kerül megrendezésre, színvonalas programokat kínál a 29. NETWORKSHOP. A három napos eseményt a felsőoktatás, köznevelés és kutatás legrangosabb hazai számítógép-hálózati és alkalmazási informatikai konferenciájaként tartják számon. Az első napi plenáris ülések után a rendezvény négy párhuzamos szekcióban folytatódik.

A Research Data & Open Science témakörben a tudományos adatok kezelésének aktualitásairól több olyan előadót is meghallgathatunk, akik a NI4OS – Europe projektben is aktívan részt vesznek.

Mohácsi János a KIFÜ Nemzetközi Projektek és Kapcsolatok területének vezetője workshop keretében ismerteti meg az érdeklődőkkel az Európai Nyílt Tudományos Együttműködés (EOSC) legfontosabb elemeit. Fazekas-Paragh Judit, a Debreceni Egyetem Oktatás-és kutatástámogatási osztályának vezetője a NI4OS Europe projektről fog beszámolni, „Nyílt kutatási ökoszisztéma kiépítése Európában” címmel. Görögh Edit és Száldobágyi Ádám, a Debreceni Egyetem munkatársai „Kutatási adatkezelés egyetemi környezetben” tartanak előadást.

2020-08-25