Felmérés a fiatal kutatók helyzetéről

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) a 2018. évi, a 45 év alatti hazai kutatók helyzetével foglalkozó sikeres kutatása után 2021 őszén újabb felmérést készít. A felmérés címe „Fiatalok az akadémiai pályán”, célja pedig, hogy választ adjon az alábbi kérdésre:
Milyen beavatkozásokra van szükség ahhoz, hogy a fiatal kutatók és oktatók számára jobb kutatási feltételeket teremtsünk, és segítsük a fiatalok szakmai előmenetelét az akadémiai pályán?
Az elektronikus kérdőív elérhető az alábbi oldalon: https://kutatas.tarki.hu/fk/index.html
A kérdőív kitöltésére 2021. szeptember 6. és október 8. között van lehetőség.

A felmérés kérdéssorát az FKA tagjai, illetve a KRTK ANET Lab, a Budapesti Corvinus Egyetem és az MTA Könyvtára munkatársai részvételével állították össze, a kérdőívet a TÁRKI programozta. A kérdőív összeállítóiról, céljairól és menetéről részletesebben a kutatás honlapján: https://kutatas.tarki.hu/fk/index.html.

A felmérés során lehetőség van a kitöltő válaszai és MTMT adatainak összekapcsolására, amellyel célunk, hogy feltárjuk az összefüggéseket a kutatói életpálya nehézségei, a társszerzői kapcsolatok és a tudományos siker között. Az adatok összekapcsolásához szükséges, hogy a kitöltők megadják MTMT-azonosítójukat a kérdőív kitöltése során.
Az adatok tárolása és elemzése a KRTK Adatbank biztonságos Adat Szobájában történik, a személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályok betartásával.

2021-09-16