A kutatásértékelés új trendjei

A kutatásértékelés új trendjei

A CoARA karrierút-értékeléssel foglalkozó Working Group on Reforming Academic Career Assessment (ACA) munkacsoportja az értékelési reformok intézményi bevezetéséről szervez webináriumot. Az online eseményt 2024. június 25-én 15 órakor kezdődő eseményen bemutatják a munkacsoport által összegyűjtött intézményi tapasztalatokat, különös tekintettel a karrierút különböző szakaszain található kutatók értékelésére.

A munkacsoport eddigi kutatásaiból, illetve a rendezvényeken kialakuló beszélgetések alapján egy közösségi alapon épülő eszközkészlet kerül kialakításra, amely segítheti az intézményeket a kutatásértékelési reformok bevezetésében és megvalósításában.

Az esemény előadói:

  • Pastora Martínez Samper, a CoARA Working Group ACA társelnöke
  • Virginia Barbour, DORA (The Declaration on Research Assessment)
  • Maria Pietilä, University of Eastern Finland
  • Rita Morais, European University Association (EUA)

Regisztráció: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZModu6hrzItHtY8Kmwj_D6ge9W7CJ_jnod_#/registration

További részletek: https://eua.eu/events/327-reforming-academic-career-assessment-current-insights-and-future-directions.html

A CoARA volt a témája a KIFÜ társszervezésében megvalósuló VII. Nyílt Tudományos Fórumnak, ahol a hazai intézmények ismertették a kutatásértékeléssel kapcsolatos álláspontjukat. A fórum felvétele elérhető a https://kifu.videotorium.hu/hu/recordings/48963/nyilt-tudomanyos-forum-7  weboldalon.