Bemutatkozás

Jelenlegi hely

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) tevékenységével és működésével meghatározó szerepet vállal a magyarországi digitalizációban, Magyarország digitális átalakulásában.

A KIFÜ széleskörű és folyamatosan bővülő IKT-szolgáltatásokat nyújt a hazai oktatási, kutatási-fejlesztési intézmények, közgyűjtemények és más közintézmények mellett az állami szektor egyes szereplőinek is. Továbbá vezető szerepet tölt be a kiemelt infokommunikációs fejlesztések megvalósításában – az előkészítéstől a projektzárásig.

Ügynökségünk az elmúlt években több mint 50 országos infokommunikációs projekt megvalósításában vállalt kiemelt szerepet. Jelenleg 35 projekt megvalósításában, továbbá 22 projekt előkészítésében vesz részt – ezek összértéke meghaladja a 400 milliárd forintot.

A KIFÜ a projektcélok költséghatékony elérése érdekében mintegy 35 összesen 187 Mrd forint támogatásból megvalósuló kiemelt informatikai és szervezetfejlesztési projektekben független minőségbiztosítást is végez.

A KIFÜ valósítja meg Magyarország eddigi legnagyobb szélessávú infrastruktúra-fejlesztési programját, a Szupergyors Internet Programot (SZIP), amelynek célja, hogy 2018 végére minden magyar család, vállalkozás, közintézmény, amely igényli, hozzáférhessen a szupergyors internethez.

2018-ban egy újabb nagy feladatot kapott a KIFÜ: a Digitális Oktatási Stratégiában meghatározott elvek mentén a Diákháló Program keretében több ezer iskolában korszerűsíti a hálózati hozzáférést a kor igényeinek megfelelő internetelérést, wifihozzáférést biztosítva a diákok és pedagógusok számára.

A ügynökség sikere a szakmaiságon alapszik.

Szervezeti ábra