Nyílt tudományos kompetenciaközpontok a Skills4EOSC szervezésében

Nyílt tudományos kompetenciaközpontok a Skills4EOSC szervezésében
  1. június 25-én tartják a Skills4EOSC projekt keretében szervezett nyílt tudományos kompetenciaközpontok ünnepélyes bemutatóját.

A projekt egyik fő célkitűzése a nemzeti nyílt tudományos kompetenciaközpontok kiépítése és szakmai támogatása. A központok olyan tudásszervező csoportok, amelyek a nyílt tudomány, a FAIR adatkezelés és az EOSC tekintetében biztosítanak képzési lehetőséget és információáramlást az egyetemi és kutatóintézeti munkatársak számára.

A projekt keretében a nemzeti központok mellett regionális és szakterületi kompetenciaközpontok kialakítása is tervben van, amelyek segíthetik az adott régió vagy szakterület nyílt tudományos irányelveinek kidolgozását és támogatását.

A nyilvános bemutatóra online formában kerül sor. A több mint 40 intézményt magában foglaló Skills4EOSC konzorciummal a KIFÜ 2024 elején írt alá együttműködési megállapodást.

További részletek: https://www.skills4eosc.eu/news/save-the-date-25-june-2024-online-public-launch-of-the-skills4eosc-competence-centres-network