10 új intézmény csatlakozott az EOSC szövetséghez

10 új intézmény csatlakozott az EOSC szövetséghez
  1. május 27–28-án Leuvenben tartották az EOSC Association nyolcadik közgyűlését. A találkozó első napján tíz új intézményt köszöntöttek az EOSC tagjai sorában – öt intézmény rendes tag, öt pedig megfigyelő státuszban csatlakoztak a szövetséghez.

Az öt új tagintézmény egyike a dán egyetemeket számítási kapacitással, tárhellyel és más e-infrastruktúrával ellátó szervezet, a Danish e-Infrastructure Consortium (DeiC). Szintén új EOSC-tagintézmény a holland kutatást éves szinten 650 millió eurónyi pályázati kiírással támogató, legnagyobb holland kutatástámogató intézmény The Dutch Research Council, (NWO), valamint a brit közintézményeket és kutatási intézményeket digitális szolgáltatásokkal és infrastruktúrákkal kiszolgáló JISC. Két egészségügyi szervezet is található az új EOSC-tagintézmények között: az Aragonese Institute of Health Sciences (IACS) és a Stichting Health-RI (HRI).

Az öt új, megfigyelő státuszú intézmény a European Clinical Research Infrastructure Network (ECRIN-ERIC), a Flanders Marine Institute (VLIZ), a The Open University, a Université Clermont Auvergne (UCA) és a University of Helsinki (UH).

A most csatlakozó intézményekkel, az EOSC Association taglétszáma 257 tagintézményre bővült. A KIFÜ-t az EOSC Association rendes tagjaként a közgyűlésen Mohácsi János és Dr. Kádárné Kelemen Ildikó képviselték.

További részletek: https://eosc.eu/news/2024/05/eosc-a-welcomes-5-new-members-and-5-new-observers/