Sikeresen zajlott az EOSC 7. közgyűlése

Sikeresen zajlott az EOSC 7. közgyűlése
  1. november 21-én online formában tartották az EOSC 7. közgyűlését. A kétszáz résztvevővel zajló ülés levezető elnöke Karel Luyben, az EOSC Association elnöke, levezető titkára pedig Ute Gunsenheimer, az EOSC Association főtitkára voltak.

A közgyűlésen elfogadták az EOSC tagságának kismértékű változását, köszöntötték az újonnan belépő tagokat. A közgyűlés szintén elfogadta az EOSC Association elmúlt időszakra vonatkozó beszámolóit és pénzügyi terveit. A találkozón megválasztották az EOSC Association három igazgatósági tagját: Suzanne Dumouchelt, Marialuisa Lavitranot elnökhelyettesként és Klaus Tochtermannt pénzügyekért felelős igazgatósági tagot. Mindhárom jelölt a korábbi években is aktívan részt vett az EOSC kialakításában.

A közgyűlés második szakaszában az EOSC Association belső szabályzatát, valamint az EOSC többéves stratégiáját tárgyalták, illetve elfogadták egy új, az adatterek és a vállalkozások viszonyát vizsgáló munkacsoport felállítását.

További részletek: https://eosc.eu/news/2023/11/eosc-a-general-assembly-re-elects-three-members-of-its-board-of-directors/