Rólunk

Több mint 15 éve a magyarországi digitalizáció szolgálatában állunk

Több mint 15 éve arra törekszünk, hogy Magyarország digitális átalakulását szolgáljuk. Tevékenységeinket a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségről szóló 268/2010. (XII. 3.) kormányrendeletben meghatározottak alapján végezzük. Közel 400 kollégával kiemelt figyelmet fordítunk tapasztalataink és tudásunk megosztására.

FELADATKÖRÜNK KÉT NAGY TERÜLETRE BONTHATÓ

Informatikai infrastruktúra fejlesztése és üzemeltetése, valamint az azokra épülő szolgáltatások biztosítása a hazai közoktatási, felsőoktatási, kutatási intézmények, közgyűjtemények számára.
Uniós és hazai forrásból megvalósuló informatikai projektek lebonyolítása, projektvezetési, minőségbiztosítási feladatok ellátása, az előkészítésétől kezdve a megvalósításon át azok lezárásáig.

MAGAS SZÍNVONALÚ SZAKMAI TUDÁS

400 munkatárs
110 projekt
495 Mrd Ft projektösszeg
2,5 millió felhasználó
Eddig több mint 110 projekt kivitelezésében vettünk részt, ezek összértéke 495 milliárd forint. Ezen belül összesen 245 milliárd forint támogatásból mintegy 50 informatikai és szervezetfejlesztési projektben végzünk független minőségbiztosítást is.
Szervezetünkhöz köthető Magyarország eddigi legnagyobb szélessávú infrastruktúra-fejlesztési programjának, a Szupergyors Internet Programnak (SZIP) megvalósítása. A SZIP célja, hogy minden – azt igénylő – magyar család, vállalkozás, közintézmény hozzáférhessen a szupergyors internethez. A Digitális Oktatási Stratégiában meghatározott elvek mentén, az intézményfenntartókkal egyeztetve, digitális oktatási infrastruktúra-fejlesztést hajtunk végre. A Diákháló Program keretében több ezer iskolában korszerűsítjük a hálózati hozzáférést, biztosítjuk a kor igényeinek megfelelő internet elérést. A közép-európai régió egyik legkorszerűbb szuperszámítógép-rendszerét, a Komondort a HPC Program keretében fejlesztjük. Ennek összeteljesítménye 5 pflops.
Közel 400 kollégával kiemelt figyelmet fordítunk tapasztalataink és tudásunk megosztására. Tevékenységünkkel és működésünkkel arra törekszünk, hogy a magyarországi digitalizációt, Magyarország digitális átalakulását szolgáljuk.

VEZETŐK

DR. SPALLER ENDRE

DR. SPALLER ENDRE

projektekért felelős elnökhelyettes

Elmer Zsolt

Elmer Zsolt

gazdasági elnökhelyettes

KONGÓ KRISZTIÁN

KONGÓ KRISZTIÁN

infrastruktúráért felelős elnökhelyettes