Megtartották az V. Nyílt Tudományos Fórumot

Megtartották az V. Nyílt Tudományos Fórumot

Ötödik alkalommal szervezett nyílt tudományos fórumot a KIFÜ és a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK). Az eseményre online formában került sor 2022. október 25-én.
A rendezvényen Mohácsi János, a KIFÜ kutatás-fejlesztési vezetője beszélt az EOSC aktualitásairól. Beszámolt az EOSC Fórum és az eddigi háromoldalú találkozók tapasztalatairól, illetve bemutatta az EOSC elkészült új logóját és arculati elemit.
Fazekas-Paragh Judit, a DEENK osztályvezetője a nemzetközi Open Access Week idei témáit ismertette, illetve beszámolt a megjelenteknek a DEENK által szervezett, 2022 szeptemberében megvalósult EOSC regionális találkozóról.
Meghívott előadóként Chrysovalantis Constantinou ciprusi kutató mutatta be a csoportja által fejlesztett antropológiai alkalmazást, amely a csontleletek nemmeghatározásában nyújt segítséget. Az előadó ismertette a NI4OS-Europe projektet, illetve beszámolt arról, hogy a projekt milyen segítséget nyújthat a kutatók számára elképzeléseik megvalósításában.