Az intézményi azonosítók fejlődése

Az intézményi azonosítók fejlődése

Az intézményi azonosítók közül egyre inkább kiemelt szerepet betöltő ROR 2024. január 30–31-én kétnapos sorozatban mutatja be az elmúlt évek fejlesztéseit és trendjeit.

A két nap során öt online eseményt tartanak. Ezek közül a legfontosabb január 30-án a ROR éves találkozója, amelyen az elmúlt esztendő fejlesztéseinek bemutatása mellett a szervezet ötéves fennállását is ünneplik.

Január 30-án a ROR-azonosítók kutatási környezetbe való beágyazhatóságát ismertetik esettanulmányok formájában. Az eseményen nemzetközi kiadók és infrastruktúra-szolgáltatók mutatják be saját gyakorlatukat.

Január 31-én a kutatási pályázatokra vonatkozó metaadatok fejlődéséről beszélgetnek a téma szakértői. A beszélgetés kiindulópontja, hogy a pályázatok elszámolásához és adminisztrációjához jelentős könnyebbséget jelent, ha az adott szervezet/platform egységesen a ROR segítségével azonosítja a pályázói affiliációkat.

A szervezők mindkét nap egy-egy órás kötetlen beszélgetésre és kapcsolatépítésre is biztosítanak lehetőséget az érdeklődők számára.

További részletek:

https://ror.org/events/

https://ror.org/events/#ror-annual-meeting-and-fifth-anniversary-celebration

https://ror.org/events/#ror-community-showcase

https://ror.org/events/#ror-drop-in-hour—tuesday

https://ror.org/events/#why-we-all-need-good-funding-metadata

https://ror.org/events/#ror-drop-in-hour—wednesday

A ROR 2023. évi beszámolója: https://ror.org/blog/2023-12-15-ror-year-in-review-2023/