Adatgazdász képzés az ELTE-n

Adatgazdász képzés az ELTE-n

2023 szeptemberében indul az Eötvös Loránd Tudományegyetem Digitális Örökség Nemzeti Laboratóriumának szervezésében az első hazai, oklevelet adó adatgazdászképzés. A háromféléves szakképzés betekintést nyújt hazai szakmai műhelyekbe, valamint nemzetközi projektekbe.

A képzés során a résztvevők szisztematikus ismereteket szereznek az adatkezelési modellekről és munkamenetekről, valamint az adatkezelés technológiáiról. A hallgatók megismerkednek a projektszemléletű csoportmunka folyamatával és lehetőségivel, valamint mindezek jogi hátterével, azokat a szempontokat kiemelve, amely az adatok nyílt vagy éppen zárt kezelése kapcsán az átgondolt döntéseket lehetővé teszik.

A képzés gyakorlatorientált, a résztvevők a képzés során megismerik az eszközök mellett a munkafolyamatban betölthető lehetséges szerepek hatókörét is. A képzés részét képezi a különböző, magyar és külföldi kutatóhelyek, gyűjtemények gyakorlatainak megismerése, valamint egy projektfeladat végrehajtása a szakmai partnerek közreműködésével.

A képzésben a KIFÜ munkatársai is szerepet vállalnak a nyílt tudományos ismeretek terjesztésével.

A jelentkezés határideje: 2023. június 2.
A képzés díja: 200 000 Ft / félév
További részletek: https://elte-dh.hu/adatgazdasz/