Blokklánc technológia kkv-k számára – Fókuszban a Hyperledger Fabric

Elosztott főkönyvi rendszerek és okosszerződések fejlesztése Hyperledger Fabric használatával

Elérhető dátum és regisztráció:

2024. október 7 – 24. minden hétfőn és csütörtökön
Regisztráció

Formátum:

kevert: előadás, gyakorlat, egyéni felkészülés

Nyelv:

angol

Tandíj:

60.000 Ft + Áfa
160 Euro + VAT

Napjaink rohamosan fejlődő digitális környezetében a blokklánc forradalmi technológiaként jelent meg, amely biztonságos és transzparens megoldásokat kínál a különféle üzleti folyamatokhoz. A Hyperledger Fabric egy többek között skálázhatóságáról, bizalmasságot támogató funkcióiról és moduláris felépítéséről ismert szervezetközi blokklánc keretrendszer: ideális választás a blokklánc alapú megoldásokat bevezetni kívánó vállalkozások számára.

A Hyperledger Fabric blokklánc platformot és az okosszerződések (chaincode) fejlesztését bemutató átfogó tanfolyamunkat kifejezetten kis- és középvállalkozások munkatársainak alakítottunk ki.

Tanfolyamunk segít azoknak a szervezeteknek, akik saját fejlesztéstben gondolkodnak, Hyperledger Fabric fejlesztésben terveznek részt venni, vagy szeretnék cégüket felkészíteni a világ 100 legnagyobb vállalata által leggyakrabban használt blokklánc technológia alkalmazására.

A tanfolyam során lehetősége nyílik annak elsajátítására, hogy hogyan használhatja ki a Hyperledger Fabric blokklánc platformban rejlő teljes potenciált, és jártasságot szerezhet az okosszerződés-fejlesztésben. Akár tapasztalt fejlesztő, akár csak ismerkedik a blokklánc technológiával, moduláris tananyagunk felvértezi Önt a Hyperledger Fabric képességeinek hatékony kihasználásához szükséges ismeretekkel és készségekkel. A Fabric alapelveinek és konszenzus-mechanizmusának megértésétől kezdve az okosszerződések jogosultságkezelt hálózaton történő telepítéséig megismeri a robusztus és biztonságos blokklánc alkalmazások építésének gyakorlatát, melyet vállalata egyedi igényeihez igazíthat.

Oktatóink

Dr. Klenik Attila

Klenik Attila (PhD) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen doktorált, blokklánc és elosztott főkönyv technológia szakértő. Kutatási területei a teljesítménymodellezés és a rendszerek szolgáltatásbiztonságra tervezése. Akadémiai ismeretei mellett sokéves ipari tervezési és kivitelezési tapasztalattal is rendelkezik a területen.

Dr. Kocsis Imre, blockchain labor vezető, egyetemi adjunktus
Kritikus Rendszerek Kutatócsoport, BME Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Kocsis Imre a BME Kritikus Rendszerek kutatócsoport oktatója és kutatója, a csoport blokklánc laborjának szakmai vezetője. A blockhchain alapú megoldásokat és alkalmazásaikat 2016 óta oktatja és kutatja, a szervezetközi blokklánc megoldásokkal, azon belül pedig a Hyperledger platformokkal a fókuszban. A szervezetközi blokkláncok rendszertervezési kérdéseinek, követelményvezérelt tervezésének, kritikus és digitális jegybankpénz alkalmazásainak szakértője. Vezeti az egyetem tevékenységeit a Hyperledger Alapítványban és a BME részvételét a European Blockchain Services Infrastructure (EBSI) hálózatban. A Blokklánc Koalíció oktatási munkacsoportjának vezetője.

Péter Bertalan Zoltán

Péter Bertalan Zoltán mérnökinformatikus doktorandusz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Elsődleges kutatási területei az elosztott főkönyvi rendszerek és blokkláncok, illetve ezek szolgátatásbiztonságra tervezése.

Amit kínálunk
A Hyperledger Fabric átfogó megismerése: a Hyperledger Fabric keretrendszer mélyreható megértése, beleértve annak architektúráját, komponenseit és legfontosabb funkcióit.
Kézzelfogható, követelményorientált okosszerződés-fejlesztés: megtanulja, hogyan tervezzen, fejlesszen és telepítsen okosszerződéseket a Hyperledger Fabric rugalmas és hatékony programozási modelljének használatával.
Szakértői ismeretek: útmutatást és támogatást kap tapasztalt oktatóinktól, akik készségesen segítenek a KKV-knak a blokklánc technológia hatékony kihasználásában.
A képzés elvégzése után Ön képes lesz
Robusztus okosszerződéseket tervezni: ismerje meg a sebezhetőségeknek és visszaéléseknek ellenálló okosszerződések tervezésének alapelveit
Biztonságos tranzakciós logikát implementálni: sajátítsa el az okosszerződéseken belüli tranzakciós logika biztonságos megírásának módját az adatok integritásának biztosítása és az adatmanipulációs kockázatok csökkentése érdekében
A Hyperledger Fabric funkcióinak kihasználására: aknázza ki a Hyperledger Fabric egyedi funkcióit, például a csatornákat (channel), a privát adatgyűjteményeket (private data collection) és a jóváhagyási házirendeket (endorsement policy), hogy vállalata egyedi követelményeihez igazíthassa az okosszerződéseit
Az okosszerződések tesztelésére és esetleges hibáik javítására: ismerjen meg hatékony tesztelési és hibakeresési technikákat, az okosszerződések megbízhatóságának és megfelelő működésének ellenőrzése érdekében, mielőtt azok ténylegesen telepítésre kerülnének
Az okosszerződések integrációja üzleti folyamatokba: építse be zökkenőmentesen az okosszerződéseket vállalata meglévő üzleti és munkafolyamataiba a feladatok automatizálása, a műveletek racionalizálása és a hatékonyság javítása érdekében
Kinek ajánljuk?

A tanfolyamot műszaki szakembereknek, elsősorban fejlesztőknek és tervezőknek ajánljuk, függetlenül attól, hogy van-e tapasztalatuk a blokklánc technológiák területén. A tanfolyam célja, hogy a résztvevőket felvértezze a Hyperledger Fabric és az okosszerződések potenciáljának kiaknázásához szükséges készségekkel, függetlenül a blokkláncos előképzettségüktől. Akár tapasztalt fejlesztő, aki tovább szeretné képezni magát e területen, akár rendszertervező, aki lehetőséget lát a blokkláncnak a meglévő rendszereibe való integrációjában, ez a tanfolyam átfogó tanulási lehetőséget biztosít Önnek.

A tanfolyam javasolt célközönsége…

Rendszer- és szoftverfejlesztők
Rendszertervezők
Architectek
Termékgazdák (Product Owner)
Előkövetelmények

Alapszintű jártasság IT rendszerek fejlesztésében és üzemeltetésében.
A kurzus hatékony követéséhez előnyös alapvető Linux és Docker ismeretekkel, valamint alapfokú Java/JavaScript/Golang tapasztalatokkal rendelkezni (a három programozási nyelv közül egy, a tanfolyam során okosszerződések fejlesztését ezen nyelveken lehet kipróbálni).