Budapest, Magyarország
+06 48 48 87 40

Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése – DJP Wifi

  • Projekt azonosító száma: GINOP-3.3.1-16-2016-00001
  • Projekt címe: Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése
  • Kedvezményezett: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség,
  • Konzorciumi tagok: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (konzorciumvezető), Innovációs és Technológiai Minisztérium (jogutód 2022. V. 25-től a Miniszterelnöki Kabinetiroda), Digitális Jólét Nonprofit Kft. (jogutód 2023. május 1-jétől KIFÜ)
  • Támogatás összege: 5.000.000.000 Ft
  • Támogatás mértéke: 100%
  • A projekt befejezési dátuma: 2020 augusztus 29. (lezárult)

Jelen projekt a közösségi internet hozzáférési pontok (Digitális Jólét Program Pontok-DJP Pontok), és az ott tevékenykedő Digitális Jólét Program Mentorok (DJP Mentor)  eddiginél aktívabb és szélesebb körű szerepvállalásához szükséges erőforrások (infrastruktúra, IKT készségek fejlesztése, szolgáltatások bővítése) biztosításával lehetőséget ad arra, hogy a digitális készségekkel még nem rendelkező magánszemélyek számára a konvergencia régiókban biztosítsuk az informatikai eszközökhöz való hozzáférést, és a DJP Mentorokon keresztül a megfelelő szakértelmet, hozzáértést.

A projekt 4 fő szakmai pillér mentén fejti ki tevékenységét:

1. PILLÉR: Infrastruktúra fejlesztés keretén belül az infrastrukturális beruházások, illetve a szolgáltatási portfólió bővítés hatékonyan támogatja a magyar társadalom és a nemzetgazdaság digitális fejlesztését.

2. PILLÉR: A DJP Mentor tudástár a DJP Mentorok munkáját támogató információk strukturált formában való összegyűjtésével hozzájárul az egymás közötti tudásmegosztás és a mindennapi munkájuk megkönnyítéséhez.

3. PILLÉR: DJP Mentor képzési rendszer kialakítása hozzájárul ahhoz, hogy a DJP Hálózat jó szociális és kommunikációs képességekkel rendelkező és informatikai kompetenciák tekintetében naprakész szaktudással bíró szakemberek hálózatává fejlődjön.

4. PILLÉR: Az arculatváltás fő célja, hogy a korábbi eMagyarország Pontok nem csak szellemiségükben, de küllemükben is megújuljanak. Ez a változás hozzájárul többek között a közös cél-és küldetéstudat és az infokommunikációs fejlesztésben való szerepvállalás megerősítéséhez.

A Széchenyi 2020 keretében valósult meg.