KKIR2 – Intézményi Könyvelési Modul (IKM-FI) alprojekt

  • KIFÜ szerepe a projektben: Projektmenedzsment
  • Projekt azonosító: EKOP-1.1.4-2013-2013-0001
  • A projekt indítási dátuma:: 2013
  • A projekt befejezési dátuma:: 2015
  • Támogatás összege: 2,5 Mrd
  • Projekt státusza: Megvalósítás befejeződött

Az EKOP 1.2.1 Költségvetés gazdálkodási rendszer (KGR) projekt keretében kifejlesztésre került az Intézményi Könyvelési Modul (IKM FI), mely a Forrás-SQL/KGR származtatott dobozos szoftverrel került megvalósításra. Az IKMFI alkalmazást a szoftver tulajdonos továbbfejlesztette korszerű, háromrétegű architektúrára, mellyel párhuzamosan platform változtatást is megvalósított.

Az IKMFI alprojekt célja az új technológiai alapokon kialakított alkalmazás új működési környezetbe, a Kormányzati Felhő rendszerbe történő integrálása, valamint a Kormányzati Felhő rendszerbe integrált alkalmazásba egy pilot szervezet integrálása és adatainak migrálása. A szoftver NISZ Kormányzati Felhőbe történő migrációjával egy korszerű szolgáltatási modell is bevezetésre kerül.

A projekt további célja az alkalmazás használat kiterjesztése új felhasználói körre – a nem központi államigazgatási körbe tartozó szervezeteknek – , ezáltal egységes fejezeti könyvelési szolgáltatás biztosítása részükre, így a rendszer a felhasználók bővebb köre számára lesz elérhető.

Az új platformon kialakított, háromrétegű architektúra korszerű infrastruktúra és szolgáltatási környezetbe történő integrálása biztosítja újabb csatlakozások esetén a költséghatékony bővíthetőséget, valamint az üzemeltetési biztonságot.

Konzorciumi tagok: NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség.

A projekt megvalósítási határideje: 2014.11.20.

A Széchenyi 2020 keretében valósult meg.