A Tisztaszoftver Program keretében igényelt Microsoft szoftverek aktiválására új KMS szervert üzemeltünk be

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai nappal, a Tisztaszoftver Program keretében igényelt Microsoft szoftverek aktiválására új KMS szervert – kms.edu.hu címmel – üzemeltünk be. Az új szerver lehetőséget biztosít a Microsoft Office 2019 Professional Plus, valamint a Windows Server 2016 és 2019 verziók aktiválására is.

Az eddig használatban lévő KMS szerver – kms.sulinet.hu – továbbra is üzemel, lekapcsolására tervezetten 2022-ben kerül sor, amiről a honlapunkon és a Dashboard felületen is tájékoztatni fogjuk Önöket.

A 2021. március 1-től kezdődő, hatályos érvényességi időszakban érvényes igényléssel rendelkező intézmények az új KMS szervert is igénybe vehetik, így kérjük, kezdjék meg az átállást.

Az áttérést segítő leírás a https://wiki.niif.hu/index.php?title=Tisztaszoftver_KMS_aktiv%C3%A1l%C3%A1s_a_kms.edu.hu_szerveren_kereszt%C3%BCl oldalon található.

Amennyiben az új KMS szerverre való kapcsolódás vagy az aktiválás során problémát tapasztalnak, kérjük, keressék munkatársainkat a hibabejelento@kifu.hu e-mail címen.

További kérdésük esetén forduljanak bizalommal az ügyfélszolgálatunkhoz, az ugyfelszolgalat@kifu.hu címen.

Tisztelettel:
KIFÜ Ügyfélszolgálat
2021-07-22