Általános tájékoztató az eduroam hálózat beállításáról (felhasználói nevek, jelszavak: 2. pont), illetve a hálózat beállítása Windows 7/8/8.1/10 operációs rendszert futtató számítógépeken

Az eduroam beállításához szükséges lépések:

  1. Töltse le a telepítő fájlt innen. A megnyitott weboldal automatikusan érzékeli az operációs rendszert, így a megfelelő telepítőfájl automatikusan kiválasztásra kerül. A telepítő nem csinál mást, mint létrehozza az eduroam nevű profilt a Vezeték nélküli hálózati beállítások között.
  2.  Futtassa a telepítőt és amikor az kéri, adja meg a felhasználói nevét és jelszavát! A felhasználói nevet a felhasználó@domain formátumban kell megadni, pl.: felhasznalonev@intezmenyidomain.edu.hu (A Dashboardon felvett felhasználó jelen esetben a „user” nevet kapta, tehát csatlakozáskor a felhasznalonev@intezmenyidomain.edu.hu felhasználói nevet szükséges megadni!). A ‘@’ előtti részt a Dashboard felületen, a ‘Felhasználók’ menüben, azon belül a ‘Felhasználók listája’ fülön, az ‘Emailcím’ oszlopban találja, míg a ‘@’ utáni részt az ‘Az intézményhez tartozó domain(ek) listája’ fülön, vastagon szedett betűkkel találja. A jelszó a Dashboard felületen, a ‘Felhasználók’ menüben a felhasználó létrehozásakor megadott ‘Postafiók jelszó’ lesz. Ha a jelszavát elfelejtette, akkor a ‘Felhasználók’ menü, ‘Felhasználók listája’ fülön a felhasználó neve melletti toll ikonra kattintva, majd a megjelenő oldalon az ‘Azonosítási adatok’ fülön lévő ‘Postafiók jelszó’ mezőben adhat meg újat.
  3. A telepítő befejezése után a számítógép automatikusan csatlakozik az eduroam hálózathoz.

Vissza az Iskolai eduroam használata oldalra

2022-02-24