Felhasználók

Felhasználók listája fül

Ezen a felületen lehet felhasználókat felvenni, adataikat, jelszavukat módosítani. A felhasználók email, illetve azonosítási szolgáltatást (eduID/eduroam) használhatnak a levelezés mező Aktív/Inaktív állapotától függően.

A Felhasználó hozzáadásával új felhasználó vehető fel, akinek az adatai mellett a jogviszonya is megadható. A sor végi kis gombok pedig adatmódosításra és törlésre használhatók.

E-mail csoportok listája fül

Itt e-mail csoportokat hozhatunk létre és módosíthatunk, úgy, hogy létező email címeket rendelünk egy csoporthoz. A csoport saját email címmel rendelkezik és minden tagja megkapja az odaérkező leveleket. (pl. diákok, tanárok, 5b)

Intézményhez tartozó domain(ek) listája fül

Megjeleníti az intézmény edu.hu alá regisztrált domain neveit. Egy felhasználó létrehozásakor minden domainnel létrejön az e-mail címe, azaz minden olyan levelet meg fog kapni, amely levél címzett mezőjében szereplő cím @ előtti része a felhasználó azonosítója, a @ utáni része pedig az intézmény bármely domainje.

Felhasználó import/export fül

Felhasználók tömeges betöltésekor egy CSV fájl segítségével tudunk a felhasználói adatbázisba betölteni adatokat. A betöltéskor használható mezők leírása.

Vissza a Dashboard 2.0 használata menüponthoz