A Dashboard 2.0 működésére vonatkozó további információk

A Dashboard 1.0 -tól eltérően, a konfiguráció módosításokat automatikusan elmenti a felület (nincs „Mentés” gomb, helyette a változtatás hatására megjelenik egy „Sikeres mentés” üzenet a oldal jobb felső sarkában).
Egy sárga figyelmeztető üzenet is megjelenik hálózati beállítás változtatásakor, ami az aktuális konfiguráció változásáról ad információt és lehetőséget, hogy a változásokat tartalmazó beállításokat átadja a routernek („Időzítem!” gomb).

Figyelem! A változásokat nem kell egyenként időzíteni, elég ha a kívánt változások felvétele után az utolsó változtatást követően határozzuk meg, hogy a módosítások aktiválása mikor történjen meg!

Ha minden szükséges módosítást elvégeztünk a Dashboardon, akkor a változások érvényesítéséhez három választási lehetőségünk van:

  • Azonnali: néhány perc átfutási idővel a router újraindítása azonnal megtörténik
  • Megadott időn belül: a mezőben megadható, hogy hány percen belül történjen meg a router újraindítása a már változtatott konfigurációval (15  – 1440 perc közötti értéke adható meg)
  • Megadott időben: pontos időpont adható meg a router újraindítására (pl. 22:30 formában)

A Konfigurációban történt változások oszlopban ellenőrizhetjük hogy a változtatásunk mely szolgáltatásokat érint (DHCP server, helyi tűzfal, stb).

Ha rögzítettük a megfelelő időzítést („Mentés” gomb), a Folyamatban lévő feladatok szekcióban láthatjuk a beütemezett újraindítást.