Újabb területtel bővült a KIFÜ ISO 27001 információbiztonság-irányítási rendszere

Újabb területtel bővült a KIFÜ ISO 27001 információbiztonság-irányítási rendszere

Újabb területtel bővült a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség ISO 27001 tanúsítvánnyal rendelkező információbiztonsági irányítási rendszere. A KIFÜ szuperszámítógép-kapacitás (HPC) szolgáltatása is megfelel már az információbiztonsági szabvány követelményeinek.

A tanúsító oklevelet az Első Magyar Tanúsító Zrt., az NQA Certification Limited UK kizárólagos magyarországi képviselete nevében Somhegyi Tibor, az auditprogram vezetője adta át Kongó Krisztiánnak, a KIFÜ elnökhelyettesének.

A KIFÜ ISO-szabvány szerinti információbiztonsági irányítási rendszerének kialakítása 2021-ben kezdődött. Az elmúlt években kiépült a KIFÜ információbiztonságra vonatkozó szabályozási, ellenőrzési és az ehhez szorosan kapcsolódó szervezetikultúra-rendszere, amelynek alapján a vezetőségi átvilágítási folyamatok bevezetésre kerültek. Jelentős lépés volt, hogy megtörtént a KIFÜ IKT-rendszereiben fellelhető sérülékenységek kezelésének szabvány szerinti kidolgozása. A mostani tanúsítási folyamat eredményeként a KIFÜ korábban – virtuálisszerver-szolgáltatás alkalmazási területre – megszerzett ISO27001 tanúsítása sikeresen kiterjesztésre került a HPC (a debreceni Komondor szuperszámítógép) szolgáltatására is.