Nemzetközi projektek

ELITRANS

Az ELITRANS projekt célja az Európai Lézer Infrastruktúra kialakítása a három világszínvonalú lézerközpont (Csehország, Magyarország, Románia) integrációjával.

elitrans

GEANT

A GN4-2 projekt célja, hogy világszínvonalú nagysebességű hálózati és együttműködési szolgáltatásokat és ezekhez a technológiákhoz kapcsolódó teszt környezetet nyújtson, valamint fejlesztéseket végezzen az oktatási, akadémiai és kutató szféra számára.

geant

PRACE 5IP

A PRACE projekt legfőbb célja az, hogy olyan világszínvonalú szuperszámítógépes infrastruktúrát biztosítson ingyenesen az európai kutatás, fejlesztés és innováció számára, amely biztosítja Európa versenyképességét a világ más fejlett régióival.

prace-5ip

Up2U

Az UP2U (Up to University) nemzetközi projekt célja, hogy segítse a digitális és online tanulási környezet elterjedését a tantermekben és ezáltal fejlessze a középiskolás diákok digitális készségeit.

up2u

Vi-SEEM

A VI-SEEM projekt célja, hogy a résztvevők meglévő e-Infrastruktúra elemeire és szolgáltatásaira alapozva egy virtuális kutatási platformot hozzon étre, amely a korszerű kutatási tevékenység IT igényeit a lehető legteljesebb mértékben ki tudja szolgálni.

vi-seem