Vision4Tech – Elérhető a november 8-án Budapesten megrendezésre kerülő stratégiai digitális és technológiai konferencia programja 

Stratégiai jelentőségű digitális és technológiai témákban szervez Vision4Tech címmel egynapos konferenciát a magyar V4 elnökség ideje alatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Budapesten a Bálnában.

2017. november 8-án, a visegrádi országok szakértőinek részvételével megrendezésre kerülő esemény célja a digitális és infokommunikációs eredmények, és a jövő technológiának bemutatása a szakmai és az iparági szervezetek bevonásával. A konferencia emellett erősíti a régiós országok kapcsolatát és hozzájárul az innovációs tevékenységeik ösztönzéséhez is.

A konferencia főbb témái az Automatizáció, a Konnektivitás és az Innovatív vállalkozás. A szakmai beszélgetések lefedik a felforgató technológiai trendek szinte teljes spektrumát, így megjelenik többek között az 5G, a dolgok internete, a szupergyors hálózatok, az ipar 4.0, a robotika, a mesterséges intelligencia, az adatgazdaság problémái és a fintech is. Szó lesz még a digitális transzformációhoz kulcsfontosságú start-upokról és a kapcsolódó V4 ökoszisztémáról. A konferencián technológiai cégek, KKV-k és startup-ok is lehetőséget kapnak saját fejlesztésű termékeik kiállítására is, interaktív formában. A részletes program elérhető a honlapon: http://vision4tech.hu/

Magyarország július 1-jétől tartó soros V4-es elnökségi programjának fő prioritásai a digitalizáció, a digitális jólét és a digitális átalakulás, melynek egyik kulcseseménye a Vision4Tech rendezvény. A regionális kezdeményezések és szabályozási irányok megvitatásával a konferencia hozzájárul a közös digitális V4-es jövőkép kialakításához. 

A konferencia ingyenes és bárki számára nyilvános. Azonban a korlátozott helyek miatt érdemes időben regisztrálni online.

A konferenciát november 8-án, közvetlenül az Európai Bizottság kutatási és innovációs fókuszú ICT Proposer’s Day konferenciája előtt (november 9-10.) valósul meg, így a két esemény kölcsönösen erősíti egymást. Érdemes mindkét rendezvényre regisztrálni.