Novemberben megkezdődik a KIFÜ projektmenedzsment eljárásrendjének oktatása

A KIFÜ az ÁROP 1.1.17. projekt részeként teljeskörű projektmenedzsment módszertant állított össze, amely dokumentum sablontárat és mintaprojekt alapján kitöltött mintadokumentum-tárat is tartalmaz.

A KIFÜ legjobb projektmenedzsment gyakorlatát és a nemzetközileg elfogadott menedzsment módszereket ötvöző anyag szabadon letölthető a KIFÜ portáljáról, e mellett a közigazgatás projektmegvalósítási gyakorlatának fejlesztése érdekében tett vállalásunk részeként 90 fő, közigazgatási szervek által delegált, projektmenedzsmentben dolgozó kolléga képzését is megvalósítjuk.

A november hónapban zajló, összesen hét kurzus intenzív három napos tematikára épül, az elméleti tudás átadása mellett soft-skill gyakorlatokat és csapatmunka feladatokat is tartalmaz. A tananyag lefedi projektmenedzsment folyamat minden fontos szakaszát, így a projektszervezet felépítését, a projekt előkészítési, tervezési, megvalósítási és zárási fázisait, a kockázatkezelés, változáskezelés szerepét, a kommunikáció, konfliktuskezelés jellegzetességeit.

Tekintettel a megkeresett szervek kiemelkedő mértékű érdeklődésére, a kurzusok jövő évben történő folytatását tervezzük.