A Nemzeti Fejlesztési Miniszter elismerésben részesítette a KIFÜ munkatársait

A 2016. október 23-i megemlékezés keretében Dr. Seszták Miklós miniszter úr Springer Ferenc, Csilling László, dr. Némethi Zsolt és Németi Beáta KIFÜ munkatársaknak adományozott elismeréseket a Pesti Vígadóban tartott rendezvényen.

Springer Ferenc a hazai távközlési és informatikai fejlesztések hajnalától, 1986 óta dolgozik a hazai oktatási és kutatóhálózat fejlesztésének területén. Munkájával jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az oktatásban mindig a lehető legkorszerűbb adathálózati megoldások legyenek jelen, illeszkedve az adott kor szakmai kihívásaihoz, lehetőségeihez. Meghatározó módon vett részt a Sulinet, illetve a hazai oktatási gerinchálózat fejlesztéseiben, munkája révén az iskolák, egyetemek folyamatosan emelkedő sávszélességgel csatlakoznak a világhálóhoz. Munkájával, szakmai érdemei mellett értéket, és közösséget is teremtett. Munkája elismeréseként Puskás Tivadar díjban részesült.

Csilling László projektvezetőként 2013. május 13-tól tagja szervezetünknek. A GSM-R projekt Felügyelő Mérnöki tevékenységét vezette. A tevékenységét olyan sikeresen látta el, hogy egyszerre volt elégedett az Irányító Hatóság és a Projektgazda is. A projekt megvalósítása során szerzett tapasztalatokat felhasználva kulcsszerepe volt a Felügyelő Mérnöki Eljárásrend kidolgozásában, amin alapult a Szupergyors Internet projekthez, és a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat kiterjesztéséhez kapcsolódó Felügyelő Mérnöki tevékenység megtervezése. Munkája elismeréseként Hírközlésért Érdemérmet vehetett át.

Dr. Némethi Zsolt vezető jogtanácsos 2008. szeptember 22-től tagja szervezetünknek. A KIFÜ jelenlegi jogszabályi hátterének, belső szabályozásának, Szállítói és Vevői szerződések rendjének megalapozója. Munkavégzésére a higgadtság és szakmai alapokon történő kitartó érvelés jellemző. Kiemelkedő szerepet játszott a KIFÜ-NIIFI összevonás jogi előkészítésében és lebonyolításában. Munkája elismeréseként Információs Társadalomért Szakmai Érem elismerésben részesült.

Németi Beáta 2008. április 1-től tagja szervezetünknek, a KIFÜ titkárságvezetői feladatait látja el. Kiváló képességű és sokoldalú tudással bíró szakember, aki elhivatott a szervezetben dolgozói és vezetői szinten a munkavégzés támogatásában. Munkavégzése során nem csak az ügyek szakmai oldalát látja, hanem a mögötte levő emberek személyes jellemzőit is. Tapasztalatát szívesen megosztja másokkal, felelősségteljes munkavégzése példaértékű a szervezetben. Munkája elismeréseként miniszteri elismerő oklevelet vehetett át.