Nagy sikerrel zárult az Infotér konferencia részeként megtartott Digitális kereskedelem című rendezvény a Modern Vállalkozások Programja szervezésében

Nagy sikerrel zárult az Infotér konferencia részeként megtartott Digitális kereskedelem című rendezvény a Modern Vállalkozások Programja szervezésében

Kiemelt figyelem és vállalkozói részvétel övezte az Infotér 2018. konferencia keretében tartott Digitális kereskedelem előadást, mely a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Infotér jóvoltából valósulhatott meg. Az egész napos program célja a vállalkozások digitális korszerűsítésének elősegítése volt. A rendezvény a digitális gazdaság és kereskedelem fejlesztésének kormányzati támogatásáról és a Vállalkozz Digitálisan! program részleteiről nyújtott tájékoztatást az érdeklődők számára.

A Modern Vállalkozások Programjának országos díjmentes rendezvénysorozatába illeszkedő állomásán az e-kereskedelem jegyében olyan előadások részesei lehettek a vállalkozók, melyek kézzel fogható eszközöket kínáltak a webes tartalmaik népszerűsítésére.

A nyitó előadáson Dr. Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár mutatta be a fejlesztések kormányzati támogatását. Ezt követően a Google Digital Workshop programrész következett, mely 26 témában ad a kkv-k kezébe kézzelfogható eszközöket weboldaluk forgalmának fellendítésére. Ilyen például a Google Page Speed Insights, mely minősíti az internetes oldalt konkrét változtatások javaslatával, vagy a Google Test my site, mely iparágankénti betöltési időt tesztel és hasonlít össze egymással. Ilyen adatok birtokában saját új weblapjuk minőségellenőrzését is el tudják végezni otthonukban a vállalkozók. Az Extreme Digital meghívott előadójával az Infotér munkatársa beszélgetett a weboldalak tipikus hibáiról, mint például a feltüntetetthez képest hosszabb szállítási idő, vagy az indokoltnál lassabb válaszadás az ügyfélszolgálatokon. Végül az ADSR Multimédia vezetője mutatta be az elektronikus adatkezelés érzékeny kérdéseit, a vásárlók személyes adatainak kezelésének törvénybe foglalt előírásait.

A Modern Vállalkozások programja rendezvénysorozatához még lehet csatlakozni további állomásokon, ahol a hasznos előadások mellett személyre szabott tanácsadás és szoftverkedvezmények is várják az érdeklődőket. Részletek a www.vallalkozzdigitalisan.hu weboldalon érhetők el.