Miniszteri kitüntetést kaptak a KIFÜ szakemberei

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség szakembereit, az október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából kitüntetésben részesítette Dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter. 

Dr. Kópiás Bence az Információs Társadalomért Szakmai Érmet vehette át. A KIFÜ elnökhelyetteseként 2011 óta a KIFÜ teljes projekt portfoliójának szakmai irányítója. Közigazgatási ismereteit és tapasztalatát egyedülálló módon vegyíti a modern menedzsment szemlélettel és gyakorlattal. Tevékenységének köszönhetően a KIFÜ meghatározó szerepet játszott a 2007-13-as uniós programozási ciklusban az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program végrehajtása során. Irányítása alatt 14 infokommunikációs projekt fejeződött be sikeresen. Az Ügynökségben betöltött vezetői pozíciója mellett tevékenyen vesz részt az INFOTÉR egyesület munkájában, ezzel is hozzájárulva az információs társadalom magyarországi fejlődéséhez. Munkáját a nagy teherbírás, rendszerszemlélet és az emberi kapcsolatok hatékony kezelése jellemzi.  A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnökhelyetteseként az informatikai szakterületen végzett elhivatott, példaértékű munkájáért, a hazai és uniós infokommunikációs projektek előkészítésében, lebonyolításában kifejtett magas színvonalú szakmai tevékenységéért az Információs Társadalomért Szakmai Érem kitüntetését vehette át.

Debreceni Győző a Hírközlésért Érdemérmet vehette át. A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség állományában végzett elhivatott, példaértékű munkájáért, a Digitális Nemzet Fejlesztési Program keretében projektvezetőként kifejtett magas színvonalú koordinációs és szakmai tevékenységéért részesült kitüntetésben. Kiemelkedő színvonalú, példaértékű munkát végez a Kormány nagyszabású hírközlési projektjének, a Digitális Nemzet Fejlesztési Programnak a kidolgozásában és megvalósításában. A program vezetőjeként kimagasló szakmai színvonalon és elhivatottan koordinálja az egyes alprojektek tevékenységét, meghatározó szerepet tölt be a hírközlési szolgáltatókkal való jó szakmai együttműködés fenntartásában.