Megkezdődtek a KIFÜ-ben a 2014. évi projektmenedzsment képzések

A KIFÜ szeptemberben megkezdte a tavalyi évben sikerrel lezajlott projektmenedzsment tréning 2014. évi kurzusainak lebonyolítását. A KIFÜ saját fejlesztésű, európai uniós finanszírozású informatikai projektek projektmenedzsmentjére fókuszáló eljárásrendjét sajátíthatják el a résztvevők. A képzés iránt tapasztalható nagy érdeklődésre és túljelentkezésre tekintettel az ÁROP 1.1.17. projekt szponzora, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatta a projekt forrásbővítését újabb kurzusok lebonyolítása érdekében.

A kurzus 3 napig tart, egy napon 8 órás képzés zajlik. A tematikában elméleti és gyakorlati foglalkozások váltják egymást, és a résztvevők személyes kompetenciáikat is fejleszthetik.

Az oktatás témakörei lefedik a teljes projekt életciklust, kezdve a projektötlet kidolgozásától, az előkészítési szakaszon át a megvalósításig és a zárással kapcsolatos teendőkig, beleértve az ellenőrzések jellegzetességeit. A harmadik napon külön blokk foglalkozik az uniós projektek sajátosságaival.

Az idei létszámkeret 200 főre növekedett, a közel negyven megkeresett közigazgatási szervtől beérkező igények a kibővített keretnek is több, mint kétszeresét jelentették. A hallgatók visszajelzései alapján a tananyaggal való elégedettség magas, a csapatmunka formában végzett soft skill gyakorlatok pedig kiemelten népszerűek. A tréningeken lemorzsolódás sem a tavalyi évben, sem idén nem tapasztalható.