Malajziában ismertették az INPUT programot

Malajziában ismertették az INPUT programot

Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára 2017. május 11-12-én lezajlott megbeszéléseinek fő célja a kiemelt kormányzati program bemutatása mellett a malajziai startup ökoszisztéma és legjobb gyakorlatok megismerése, a kétoldalú partneri kapcsolatok kiépítése volt.

A helyettes államtitkár és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) képviselői tárgyalásokat folytattak a malajziai startup vállalkozások felépítését és sikeressé tételét segítő kormányzati szervezet, a Malaysian Global Innovation and Creativity Centre (MAGIC), a Malajzia első cybervárosát, Cyberjayát üzemeltető Cyberview Sdn Bhd, valamint a Digitális Malajzia Program végrehajtásáért felelős Multimedia Development Corporation (MDeC) felsővezetésével. Az egyeztetéseken áttekintették a magyar és a malajziai IKT induló vállalkozások közötti együttműködések lehetséges területeit.

A küldöttséget Afidah Dato’ Haji Arshad, a malajziai tudományért, technológiáért és innovációért felelős minisztérium nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára fogadta. A KIFÜ delegációja a Malaya Egyetemen egész napos szakmai programon tájékozódott az intézmény startup vállalatokat mentoráló hálózatáról, inkubátor központjáról, startup támogatási programjairól.

A magyar informatikai vállalkozások nemzetközi piacra jutását támogató INPUT a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásaiból, 2,5 milliárd forint uniós támogatással valósul meg 2019 tavaszáig. A projektgazdai feladatokat a KIFÜ látja el.


Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium