Lezárult a „Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése” elnevezésű projekt 

A „Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése” elnevezésű, GINOP-3.3.1-16-2016-00001 azonosítószámú, az Európai Unió Regionális Alapja által támogatott fejlesztés befejeződött. Jelen projekt a különböző társadalmi csoportok között kialakult digitális szakadék csökkentését célozta meg 1500 Digitális Jólét Pont infrastrukturális fejlesztésén, valamint a Digitális Jólét Pontokon dolgozó Mentorok készségfejlesztésén keresztül.

„A digitális írástudás fejlesztése, elterjesztése elengedhetetlen, ennek érdekében ötmilliárd forint értékben országszerte 1500 db támogatott közösségi internet hozzáférési pontot alakítottunk ki” - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség által szervezett projekt zárórendezvényén szerdán Budapesten.

Hozzátette: „A Digitális Jólét Program Hálózatnak köszönhetően 1437 településen, 1768 ponton közel 1800 mentortól kaphat eligazítást, hasznos tanácsokat minden érdeklődő. A pontokon dolgozó mentorok segítséget nyújtanak többek között az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban, és az okos eszközök használatának bemutatásával az online világba való bekapcsolódásban is.”

A Digitális Jólét Program (DJP) pontok tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudatlanság felszámolásához, elősegítik a leszakadó területek és kistelepülések versenyképességének növelését. A DJP pontok olyan, mindenki számára elérhető közösségi terek, ahol a digitalizáció adta lehetőségek kihasználásával a magyar emberek képessé válnak a saját életminőségük javítására, felkészülve ezzel a munkaerőpiac digitális elvárásaira. 

„Örömünkre szolgál, hogy projektgazdaként hozzájárulhattunk a Digitális Jólét Program Pontok hálózatának szakmai sikeréhez, és a projekt, valamint a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia célkitűzéseivel összhangban országszerte elérhetővé váltak és használatba kerültek a pályázat által biztosított digitális eszközök, ezáltal a DJP Pontok a digitális kompetencia fejlesztés színtereivé válhattak” –  mondta Spaller Endre, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség projektért felelős elnökhelyettese.
 

2019-11-13