KKIR2 - Intézményi Könyvelési Modul (IKM-FI) alprojekt

KIFÜ szerepe a projektben: Projektmenedzsment
Projekt azonosító: EKOP-1.1.4-2013-2013-0001
Indítás: 2013
Zárás: 2015
Támogatás összege: 2,5 Mrd
Projekt státusza: Megvalósítás befejeződött


Az EKOP 1.2.1 Költségvetés gazdálkodási rendszer (KGR) projekt keretében kifejlesztésre került az Intézményi Könyvelési Modul (IKM FI), mely a Forrás-SQL/KGR származtatott dobozos szoftverrel került megvalósításra. Az IKMFI alkalmazást a szoftver tulajdonos továbbfejlesztette korszerű, háromrétegű architektúrára, mellyel párhuzamosan platform változtatást is megvalósított.

Az IKMFI alprojekt célja az új technológiai alapokon kialakított alkalmazás új működési környezetbe, a Kormányzati Felhő rendszerbe történő integrálása, valamint a Kormányzati Felhő rendszerbe integrált alkalmazásba egy pilot szervezet integrálása és adatainak migrálása. A szoftver NISZ Kormányzati Felhőbe történő migrációjával egy korszerű szolgáltatási modell is bevezetésre kerül.

A projekt további célja az alkalmazás használat kiterjesztése új felhasználói körre - a nem központi államigazgatási körbe tartozó szervezeteknek - , ezáltal egységes fejezeti könyvelési szolgáltatás biztosítása részükre, így a rendszer a felhasználók bővebb köre számára lesz elérhető.

Az új platformon kialakított, háromrétegű architektúra korszerű infrastruktúra és szolgáltatási környezetbe történő integrálása biztosítja újabb csatlakozások esetén a költséghatékony bővíthetőséget, valamint az üzemeltetési biztonságot.

Konzorciumi tagok: NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség.

A projekt megvalósítási határideje: 2014.11.20.