KIFÜ-színpad az Infotér konferencián

KIFÜ–színpad néven önálló programsorozattal jelentkezik a KIFÜ az Infotér konferencián november 7-8-án. Az előadásokkal a KIFÜ célja az, hogy mind a közigazgatási szakemberek mind pedig az informatikai szállítók számára bemutassa azokat a jellemző kihívásokat, amelyekkel a KIFÜ 2006 óta szembesült az európai uniós forrásból finanszírozott informatikai projektek végrehajtása során.

A csütörtöki előadásokat Szijártó Zoltán elnök úr nyitja meg 14:45-kor. A bevezetőt követően a projektmenedzsereké a színpad: Ácsné Rátkai Ilona  mutatja be az ASP projektet, Göndör László ismerteti ESR-112 projekt tapasztalatait, a FAIR projektről Mogyorós Attila ad elő. A KIFÜ mint a vasúti GSM-R projekt Felügyelő mérnöki feladatait ellátó szervezet is bemutatkozik Csilling László jóvoltából.

Az előadások célja a projeketek bemutatása mellet az, hogy kiemeljék azokat a gyakorlati tapasztalatokat, amelyek mind a közigazgatási mind pedig a szállítói szakma szempontjából érdekesek, és az európai uniós forrásból finanszírozott informatikai projektek végrehajtásának jellemző problémáira, illetve azok megoldására koncentrálnak.

Késő délután a közbeszerzési rendszer kerül fókuszba. Az előadásokat dr. Kópiás Bence vezeti fel a KIFÜ tapasztalatainak bemutatásával, ezt követően Dr. Jánosi Andrea közbeszerzésért felelős helyettes államtitkár asszony mondja el az NFM álláspontját. Őt követi Dr. Krausz Zsuzsanna, aki az NFÜ Közbeszerzés Felügyeleti Főosztály helyettes vezetőjeként elemzi az IT közbeszerzésekkel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat és elvárásokat. A kerekasztal egyeztetést megelőzően dr. Gódor Csaba, az NFM Informatikai felügyeleti és ellenőrzési főosztályának vezetője elemzi az informatikai beszerzések sajátosságait. A szállítók szemszögéből Sagyibó Viktor a Microsoft Magyarország kormányzati üzletág igazgatója mondja el tapasztalatait. 

A délutáni programot 18 órakor záró kerekasztal beszélgetésen lehetőség van a jelenlévő hallgatók részéről is a szakmát érintő, közbeszerzéssel kapcsolatos kérdések felvetésére.

Péntek délelőtt 9 óra előtt kezdődnek a gyakorlati bemutatók, melyeken a Alb Márta és Fekete Zsolt projektmenedzserek az elektronikus fizetési rendszert, míg Mogyorós Attila és Való Attila a projekt menedzsment eljárásrendet támogató informatikai rendszert mutatják be.

A programsorozat egyben a KIFÜ szakembereinek bemutatkozása is. Szeretnénk egyértelműsíteni, hogy a KIFÜ olyan speciális szakértelemmel rendelkezik, amely minden európai uniós forrásból végrehajtott informatikai projektet végrehajtó projektgazda számára nagy segítséget jelenthet akár a már futó projektekben, akár a 2014-től induló fejlesztési programok során. A KIFÜ a projektmenedzsment szolgáltatás mellett pénzügyi elszámolási szakértelmet is kínál, minőségbiztosítói feladatokat is ellát és alkalmazás üzemeltetésben is tapasztalattal bír.

Szeretettel várjuk Önt is a KIFÜ-színpad nézői között!