A KIFÜ látja el a minőségbiztosítási feladatokat az állami intézmények nagy sebességű hálózati kapcsolatainak kiépítésénél

Céljaiban egymással szorosan összefüggő projektek támogatási szerződését írták alá a napokban: a GINOP-3.4.2-VEKOP-15 projekt az ellátatlan állami intézményeknél nagy sávszélességű hálózatok kiépítését, míg a GINOP-3.4.3-VEKOP-15 a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat továbbfejlesztését, bővítését és kapacitásainak növelését szolgálja.

A projektek hozzájárulnak ahhoz a célkitűzéshez, hogy 2023 végére 3300 új végpontot érjen el a kormányzati távközlési hálózat, valamint a kormányzati hálózati végpontok átlagos sávszélessége legalább 30 Mbps legyen.

A fejlesztések a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. vezetésével, az MVM-Net Távközlési Szolgáltató Zrt, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, továbbá a GINOP-3.4.2-VEKOP-15 esetében az Antenna Hungária Zrt közreműködésével valósulnak meg.

A GINOP-3.4.2-VEKOP-15 projekt megvalósításához 2,9 Mrd forint, a GINOP-3.4.3-VEKOP-15 projekthez pedig 4,3 Mrd forint áll rendelkezésre.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség a projektekben folyamat- és magas szintű termék-minőségbiztosítási feladatokat lát el.