A KIFÜ kiemelt szerepben, önálló szekcióval vett részt az Infotér 2016 konferencián

Idén immár 7. alkalommal rendezték meg Balatonfüreden az Infotér konferenciát, amelyen a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) volt a házigazdája az infokommunikációs hálózati infrastruktúra szekciónak. Az önálló blokkot Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos nyitotta meg.

A KIFÜ immár tíz éve vesz részt infokommunikációs fejlesztések megvalósításában. Ez idáig az ügynökség portfóliójában több mint 100 projekt szerepel. Szijártó Zoltán, a KIFÜ elnöke nyitóelőadásában elmondta, hogy tavaly az ügynökség 23 fejlesztést zárt le, idén pedig további 18 projekt előkészítését kezdte meg, ezek összértéke mintegy 100 milliárd forint. Az előadások során kiemelt szerepet kapott a Digitális Jólét Program, amelynek keretében a KIFÜ oroszlánszerepet vállalt a Szupergyors Internet Alprogram megvalósításában, azaz, hogy hazánkban legkésőbb 2018 végéig minden háztartásnak lehetősége legyen – szolgáltatón keresztül – a legalább 30 megabites internetelérést igénybe venni. Erről a szekcióban részletesebben Debreczeni Győző a KIFÜ projektvezetője beszélt.

Az infokommunikációs infrastrukturális fejlesztések szerves részét képzi a WiFi hálózatok kiépítése, telepítése. A Digitális környezet a köznevelésben című, előkészítés alatt álló EFOP projekt tervezett eredményeképpen 2018 végéig mintegy 4600 iskolába épülhet ki WiFi hozzáférési pont – hangzott el Csilling László projektvezető előadásában.

A szekció programját játékos vetélkedő, kvíz, valamint az Infokommunikációs hálózatok jövője és összehangolása témában tartott kerekasztal-beszélgetés zárta.

A KIFÜ által tartott előadások az alábbi linkeken érhetők el:
Szupergyors Internet Program - eredmények, további fázisok – Debreczeni Győző, projektvezető, Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Sulinet 5. fázis – Márton Iván, főosztályvezető, Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség    
Wifihálózat-fejlesztés az oktatási intézményekben – Csilling László, projektvezető, Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség