A KIFÜ idén is önálló szekcióval vett részt az Infotér Konferencián

2017. október 18-án 15 órakor a 8. Infotér Konferencia keretében ismét megnyitotta kapuit az immár hagyományosnak tekinthető KIFÜ-színpad, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség szakmai rendezvénye. Szijártó Zoltán köszöntőjével, majd dr. Solymár Károly Balázs megnyitójával teltházas tömeg előtt indult útjára a Színpad idei programja az Anna Grand Hotel központi éttermében.

2017-ben a programot ismét megtöltötték az infokommunikációs szféra prominens képviselői, meghatározó szakértői, állami, vállalati és civil oldalról egyaránt. Az előadások tematikájának kardinális pontja volt a KIFÜ projekt portfóliójának meghatározó szegmensét alkotó infrastruktúra fejlesztések aktualitásai, eredményei. Ennek keretében szó esett az állami hálózatok fejlesztéséről, a szupergyors internet kiépítésének folyamatáról, az országos WiFi fejlesztésekről, de az 5G meghatározó jelentőségéről is halhattunk előadást a témában érintett szakemberektől. Mindezeken felül az érdeklődők széleskörű betekintést nyerhettek a szakma megannyi egyéb területére is. Többek között szó esett az időskorúak életminőségének javítását célzó innovatív infokommunikációs fejlesztésről, vagyis az Idősügyi Programról, a ma már egyértelműen Magyarország digitalizációjának alappillérét alkotó Digitális Jólét Programról és annak aktualitásairól, a Digitális Jólét Pontok hálózatának fejlesztéséről és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokról, továbbá az e-könyvtár létrehozásának korszakalkotó gondolatairól.

Mindezek keretében a résztvevők megismerhették a KIFÜ tevékenységének sokszínűségét, Magyarország digitalizációjában, a digitális átalakulásban betöltött meghatározó szerepét.

Természetesen a programok után a szokásoknak megfelelően Konferencia keretében mindenkinek lehetősége nyílt építeni kapcsolatait és kötetlen program keretében kihasználni a rendezvény nyújtotta lehetőségeket.

Összességében elmondható, hogy a KIFÜ-színpad az idei évben is kiemelt érdeklődésre tartott számot a Konferencia programjában. Bízunk benne, hogy a következő években is folytatódik az öt évvel ezelőtt útjára indított hagyomány és a KIFÜ színvonalas és korszerű előadásokkal, programokkal színesíti majd az Infotér hagyományos balatonfüredi konferenciáját.

Találkozzunk 2018-ban is a magyarországi digitalizáció szolgálatában, a 6. KIFÜ-színpadon!