IRÁNYTŰ A DIGITÁLIS VILÁGRA – megvalósítási szakaszban a GINOP 3.3.2 projekt

IRÁNYTŰ A DIGITÁLIS VILÁGRA – megvalósítási szakaszban a GINOP 3.3.2 projekt

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) vezette konzorcium 1,9 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült az „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének elősegítése és a Digitális Jólét Program kiterjesztésének elősegítése” GINOP-3.3.2.-16-2017-00001 azonosítószámú konstrukció keretében. A kiemelt projekt célja, hogy egyre több állampolgár használja a digitális eszközöket, és éljen az internet nyújtotta lehetőségekkel.

A nemzetgazdaság szintjén a digitális alapkészségekkel nem rendelkezők magas aránya a növekedés és a foglalkoztatás korlátjaként jelenik meg. A modern technológia elutasítása főként rossz előítélet, és leginkább a vidéki, hátrányosabb helyzetű és alacsony iskolai végzettségű, 45-70 év közötti felnőttekre jellemző. A kiemelt projekt célja, hogy megváltoztassa a célcsoport szemléletét és arra ösztönözze őket, hogy használják a digitális eszközöket. 

A projekt keretein belül jött létre a Digitális Jólét Koordinációs Központ (DJKK), amely működteti a Digitális Jólét Program Hálózatot, digitális készségek fejlesztésére irányuló tananyagokat és módszertanokat fejleszt. A projekt célja továbbá az is, hogy a lakosság megismerje és használni tudja az e-közigazgatási és e-közszolgáltatásokat.

A 2018. november 27-én megrendezett sajtónyilvános rendezvényre meghívást kaptak azok a civil szervezetek, amelyek a felnőtt lakosság szemléletformálásában, a digitalizáció megismertetésében kiemelt szerepet vállalnak és csatlakoztak a Digitális Jólét Program Hálózathoz. 

A KIFÜ irányítása alatt álló projektben konzorciumi tagként vesz részt a Neumann János Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság. A projekt szakmai felügyeletét az Innovációs és Technológiai Minisztérium látja el.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
A projekt elnevezése: Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének elősegítése és a Digitális Jólét Program kiterjesztésének elősegítése
A projekt azonosító száma: GINOP-3.3.2.-16-2017-00001