FAIR - Fejlesztéspolitika egységes informatikai támogatása

KIFÜ szerepe a projektben: Projektmenedzsment
Projektazonosító: EKOP 1.2.12-2011-2011-0001
Indítás: 2011
Zárás: 2013
Támogatás összege: 2.330.156.520 Ft
Projekt státusza: Megvalósítás befejeződött


Gyorsan lekérdezhető adatok

A projekt céljaként a hazai és uniós fejlesztési források pályázati rendszerének egységes tervezésének és végrehajtásának biztosítását tűzte ki. Ennek érdekében jött létre a Fejlesztéspolitikai Adatbázis és Információs Rendszer (FAIR), valamint a Nemzeti Pályázatkezelő Rendszer (NPR).

A FAIR országos kiterjedésű, vezetői információs-, elemző- és kontrolling- alkalmazásaként biztosítja a csatlakoztatott szakágazati pályázati rendszerek azonos szempontú adatkezelését. A FAIR alkalmazásával több ezer hazai és uniós támogatási konstrukció és ezekhez kapcsolódóan közel százezer projekt adata vált egységesen lekérdezhetővé és átláthatóvá.

Elektronikus pályázati ügyintézés

A FAIR-hez elsőként a hazai pályázati források elosztását segítő Nemzeti Pályázatkezelő Rendszer (NPR) csatlakozott, amelynek kifejlesztésével az NFM fejezeti előirányzataiból finanszírozott támogatások pályázatkezelő ügyviteli és monitoring rendszere jött létre.

A projekt megvalósulásával lehetővé vált az elektronikus pályázati ügyintézés, illetve az egyes pályázatok, szerződések státuszának webes nyomon követése.

Konzorciumi tagok: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (konzorciumvezető), NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

A projekt módszertani támogatását és az operatív projektvezetést a KIFÜ látta el.

A projekt  2013.12.31-én lezárult.